Hengellisten kesäjuhlien superviikonloppuna juhlitaan monella paikkakunnalla

 

Herättäjäjuhlia vietetään tulevana viikonloppuna Joensuussa. Pesäpallostadion muuntuu juhlien ajaksi suureksi seuratuvaksi. Kuva: Joensuun Mailan arkisto

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna kristikansalla on valinnanvaraa juhlista. Viikonloppuna juhlia viettävät ainakin evankeliset, körtit, vanhoillislestadiolaiset, vapaakirkolliset ja kansanlähetysläiset.

Kolmen vuoden tauon jälkeen herätysliikkeet ja kirkkokunnat järjestävät jälleen perinteisiä hengellisiä kesäjuhlia. Kesäkuussa juhlia ovat viettäneet muun muassa Lähetysyhdistys Kylväjä, Kansan Raamattuseura ja helluntailiike. Varsinainen juhlabuumi osuu heinäkuun ensimmäiseen viikonloppuun, jolloin juhlia järjestetään Joensuussa, Karkussa, Lopella, Ryttylässä ja Tampereella. Halutessaan juhlakansa ehtii saman viikonlopun aikana käydä vaikka neljässä eri juhlassa, niin lähellä juhlapaikakunnat ovat toisiaan. Ainoastaan Joensuun Herättäjäjuhlat ovat kauempana.

Pohjoismaiden suurin hengellinen kesäjuhla Suviseurat järjestetään tänä vuonna Kanta-Hämeessä Lopella Räyskälän lentokentällä 1.–4.7.2022.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Suviseuroihin odotetaan saapuvaksi noin 76 000 seuravierasta. Suviseuroja vietetään tänä vuonna teemalla Lasten kaltaisten on Jumalan valtakunta. Juhlien ohjelma koostuu etupäässä seurapuheista ja laulutuokioista.

Herättäjäjuhlia vietetään tänä vuonna Pohjois-Karjalassa Joensuussa, missä pesäpallostadion muuttuu juhannuksen jälkeisellä viikolla suureksi seuratuvaksi. Stadionin katsomo ja kentän penkit muodostavat noin 7 500 hengen suuruisen seuratuvan. Lisää istumapaikkoja löytyy Joensuu Areenan katsomosta, josta käsin voi myös kuunnella kaikki juhlakentän tapahtumat.

Herättäjäjuhlat alkavat varsinaisesti perjantaina 1.7., mutta jo torstai-iltana Siionin virret kaikuvat Mehtimäellä, sillä silloin pidetään talkooseurat. Sunnuntaihin asti kestävän tapahtuman odotetaan kokoavan yhteensä noin 20 000 osanottajaa eri puolilta Suomea. Järjestelyistä vastaavat Herättäjä-Yhdistys ja Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä, vahvana yhteistyökumppanina Joensuun kaupunki. Juhlien teemana on Lohduksi toisillemme. Katso tästä juhlien ohjelma.

Kansanlähetyspäiville odotetaan toistakymmentä tuhatta kävijää. Kansanlähetysopistolla Ryttylässä järjestettävien Kansanlähetyspäivien teemana 1.–3.7 on Kotona täällä ja taivaassa.

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Daniel Nummela arvioi, että vaikka tapahtumaa voi seurata netin ja radion välityksellä, Lähetyskeskuksen alueelle Ryttylään saapuu väkeä enemmän kuin koskaan.

− Parhaimmillaan odotamme viikonlopun aikana päivää kohden noin 7500 kävijää, Nummela sanoo. Juhlien ohjelma löytyy tästä linkistä.

Kansanlähetyspäivien 2021 juhlajumalanpalvelus toteutettiin paikan päällä, vaikka muuten juhlat järjestettiin enimmäkseen etäyhteyksin. Kuva: Philippe Gueissaz

Suomen Vapaakirkon kesäjuhlat järjestetään 1.-3.7. Tampereella Teopoliksella, jonka pihaviheriölle nousee kokousteltta ja muita pienempiä telttoja.

Lapsille & perheille, varhaisnuorille sekä nuorille järjestetään omat juhlat. Alueen päiväkoti valmistellaan lasten ja perheiden käyttöön ja pihalle nousee myös lasten juhlateltta. Varkkien ja nuorten juhlatilat sijaitsevat Teopoliksessa.

Juhlien ytimessä on teema: Valloittava evankeliumiPäätilaisuuksien teemat ammentavat Apostolien tekojen rikkaasta sisällöstä. Katso juhlien ohjelma tästä linkistä.

Sinä pelastit minut on tänä vuonna Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen valtakunnallisen Evankeliumijuhlan teemana. Juhlat järjestetään Karkun evankelisen opiston alueella 1.–3. heinäkuuta. Evankeliumijuhlan ohjelmassa on yhteistä laulua, raamatunopetusta ja upeita konsertteja. Lapsille ja nuorille on omaa ohjelmaa.

Valtakunnallinen Evankeliumijuhla järjestetään tänä vuonna 149. kerran ja ensimmäistä kertaa Karkun evankeliselle opistolla. Ensimmäiset Evankeliumijuhlat järjestettiin 1874 Helsingissä.

Kesällä 2020 Evankeliumijuhlat järjestettiin etäyhteyksin . Kuva: Sley