Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Hengellistä elämää voi tukea älypuhelimella

 

Christian Today listasi tapoja, joilla älypuhelimesta voi saada tukea omaan hengelliseen elämään.

1. Raamattusovellusten ansiosta Jumalan sana on nyt käden ulottuvilla tilanteessa kuin tilanteessa. Lukemattomien käännösten lisäksi raamattusovellukset sisältävät usein myös lukuohjelmia, joiden avulla Raamatun voi esimerkiksi lukea kannesta kanteen vuoden aikana.

2. Hengellisen päiväkirjan tai rukouspäiväkirjan pitäminen eli esimerkiksi rukous- ja kiitosaiheiden ylöskirjaaminen voivat olla hyödyksi kirjoittajansa jumalasuhteelle. Päiväkirjaa on kätevä kirjoittaa älypuhelimen muistioon.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

3. Ystävän puolesta rukoileminen ei unohdu, kun rukousaiheen lisää muistutukseksi puhelimen kalenteriin.

4. WhatsApp on viestintäsovellus, joka on monen älypuhelimen käyttäjän kohdalla korvannut tekstiviestit lähes kokonaan. Sovelluksessa voidaan käydä myös ryhmäkeskusteluja, joten vaikkapa rukousryhmän perustaminen onnistuu tätä kautta vaivattomasti.

5. Netissä julkaistujen hengellisten artikkeleiden selaaminen onnistuu kätevästi älypuhelimella, johon niitä voi myös tallentaa myöhemmin luettavaksi.

6. Älypuhelimen avulla kristillisten äänikirjojen kuuntelu onnistuu missä ja milloin vain.

7. Netissä on paljon erityisesti englanninkielisiä raamattuopetuksia, joiden seuraamiseen älypuhelin sopii hyvin.

8. Pinterest on kuvapalvelu, johon kuka tahansa voi lähettää itseään inspiroivia kuvia toisten katseltavaksi. Pinterestissä voi esimerkiksi julkaista hengellisiä mietelauseita sopivaan taustaan sommiteltuna.

9. Älypuhelin helpottaa uuden hengellisen musiikin löytämistä. Puhelimeen voi muun muassa ladata lauluja lyhyen ääninäytteen perusteella tunnistavan sovelluksen, jonka avulla esimerkiksi hengellisessä tilaisuudessa soivan kappaleen löytää helposti ja saa talteen myöhempää kuuntelua varten.

Lähde: Christian Today
Kuva: www.flickr.com / Johan Larsson