Elämäntaito: Lentokonemekaanikon hämmästyttävä ura: Mediatalon toimitusjohtaja Olavi Kumpulainen on nyt myös lähetyslentäjien puheenjohtaja

Hengelliset kirjat tavoittavat tehokkaasti venäläisiä

 

Vaikka Venäjällä ei voida pitää enää julkisia evankelioimiskokouksia, voidaan kiinnostuneille jakaa hengellistä kirjallisuutta. Suuri määrä venäläisiä on tullut uskoon evankelisten seurakuntien kirjallisuustyön kautta.

Medialähetysjärjestö IRR-TV painattanut 16 vuoden ajan hengellistä kirjallisuutta Venäjän evankelisten seurakuntien evankelioimiskäyttöön. Vuosien varrella on painettu miljoonia kappaleita missiokirjoja, Raamattuja, Uusia testamentteja ja Johanneksen evankeliumeja, joita on levitetty n. 2 000 seurakunnan kautta ympäri Venäjää. Työn tuloksena on istutettu n. 2 500 uutta seurakuntaa.

– Iloitsen siitä, että Suomen uskovien kustantamat kirjat ovat kulkeutuneet aivan Itä-Venäjän kaukaisimpiin kolkkiin, Tyynenmeren rannikolle saakka. Siellä nämä kirjat ovat olleet isona tekijänä sille, että monet ovat löytäneet tiensä Jumalan tykö ja ottaneet Jeesuksen vastaan, sanoo IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

SEKL neliöb. 5.-11.6. MJa

Opiskelijaherätystä Sahalinissa

Helluntaipiispa Juri Ananievin mukaan noin 40 Helluntaikirkon evankelioimisryhmää on käyttänyt aktiivisesti kirjoja ihmisten tavoittamisessa Euroopan puoleisella Venäjällä sekä Siperiassa. Hengelliset kirjat ovat olleet tärkeä evankelioimisväline myös Tyynenmeren rannalla olevalla Sahalinin saarella, jossa yliopistot ovat avautuneet evankelioimisryhmille ja opiskelijoita on tullut uskoon.

– Meille, jotka asumme kaukana Venäjän suurista asutuskeskuksista, kirjallisuus on mahdollistanut evankeliumin viemisen suurille joukoille Kaukoidässä. Kirjat ovat meille kuin hyvä siemen, joka kylvetään maahan, ja kuin leipä, jota jaamme ihmisille, kertoo Itä-Siperian alueen Helluntaiunionin piispa Pjotr Jarmoljuk.

Ihmiset kaipaavat muutosta

Kirjallisuutta tarvitaan Venäjällä jatkuvasti lisää, sillä maassa on edelleen paljon ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet evankeliumia. Monet venäläiset kamppailevat erilaisten ongelmien, kuten alkoholismin kanssa, ja tarvitsisivat sanomaa muutoksen mahdollisuudesta, jonka Jumala voi antaa.

– Ehkä enemmän kuin koskaan aiemmin ihmiset Venäjällä etsivät ja kaipaavat. Vielä on mahdollisuus viedä ja jakaa Jumalan sanaa. Se on meidän kutsumuksemme ja tehtävämme, toteaa IRR-TV:n ohjelmajohtaja Laura Haukka.

 

Lähde: IRR-TV