Helsingin hovioikeus ottaa Päivi Räsäsen lausuntoihin kohdistuvat syytteet käsittelyyn vasta vuoden päästä

 
vaaleahiuksinen-keski-ikäinen-nainen-puhujapöntössä-edessään-useita-eri-medioiden-mikrofoneja

Kansanedustaja Päivi Räsänen median tentattavana Helsingin käräjäoikeuden ”raamattukäräjistä” vuonna 2022. Kuva: Sari Savela

Kansanedustaja Päivi Räsänen sai alkuviikosta tietää, että niin kutsutut raamattukäräjät jatkuvat Helsingin hovioikeudessa vasta vuoden päästä elokuussa 22.-24.8.2023.

”Osaltani esitutkinta- ja oikeusprosessi on jatkunut jo yli kolme vuotta ja jatkuu jopa vuosiksi eteenpäin”, Päivi Räsänen kirjoittaa Facebook-päivityksessään 23.8.

Räsänen pitää harmillisena prosessin venymistä, sillä hän pelkää pelkän käsittelyn ilman tuomiotakin kaventavan sananvapautta.

”Syytteet, kuulustelut ja käräjät aiheuttavat yleisölle pelkoa ilmaista oma vakaumuksensa. Rohkaisen jokaista käyttämään sanan- ja uskonnonvapautta, sillä se on paras tapa ehkäistä avointa keskustelua hiljentävää itsesensuurin mielialaa.”

Räsänen kertoo kuitenkin suhtautuvansa luottavaisesti tulevaan käsittelyyn ja olevansa valmis puolustumaan sanan- ja uskonnonvapautta kaikissa tarvittavissa oikeusasteissa, tarvittaessa jopa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa.

Jatkis 3.3. – 17.3.2024 Neliö

Helsingin käräjäoikeus vapautti Päivi Räsäsen kaikista syytteistä maaliskuun lopussa. Valtakunnan syyttäjä ei kuitenkaan tyytynyt käräjäoikeuden yksimieliseen päätökseen, vaan haki syytteiden käsittelyä hovioikeudessa.