Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Neljäs piispanpyöräily suuntaa Oulun tuomiokirkolta Haukiputaalle

 
keski-ikäinen-mies-keltainen-takki-päällä-ja-pyöräilykypärä-päässä-pyörän-luona-taustalla-keltainen-rakennus-ja-vihreää-luontoa

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo lupaa piispanpyöräilystä loistoreissua. Kuva: Harriet Urponen

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalon liikunta- ja hyväntekeväisyystapahtuma Piispanpyöräily järjestetään neljättä kertaa. Tänä vuonna tapahtuma on lauantaina 27.8. ja yhteislähtö tapahtuu perinteiseen tapaan Oulun tuomiokirkolta.

– Matkan määränpäänä on Oulun seurakuntien leirikeskus Loisto Haukiputaalla. Päästyämme perille ja nautittuamme lohikeitot siunaan vuonna 2021 valmistuneen leirikeskuksen käyttöön, piispa Jukka Keskitalo sanoo.

Keskitalo lupaa kaikille loistoreissun.

KRS Raamattukonf. 3.-16.6.

Korona-aika on siirtänyt leirikeskuksen siunaamista. Keskitalon lisäksi toimittajina ja avustajina tilaisuudessa ovat Ilkka Mäkinen, Marjo Kemppainen, Niilo Pesonen, Kaisa Säkkinen, Haukiputaan seurakunnan lasten lauluryhmä sekä partiolaisia. Tilaisuudessa kerätään lahjoituksia lapsille ja nuorille Yhteisvastuukeräyksen kautta.

Reitiltä mukaan 

Tuomiokirkolla on lähtötilanteessa ensin lyhyt alkulämmittely, josta vastaa tapahtuman pitkäaikainen yhteistyökumppani Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu (PoPLi ry). Piispallisen siunauksen matkaan saattelemat pyöräilijät pitävät pienen tauon Pateniemenrannan uudessa seurakuntakoti Ankkurissa, josta Oulun pohjoispuolella asuvien on myös helppo hypätä pyörän selkään ja liittyä piispan matkaan kohti Haukipudasta. Ankkurissa on tarjolla makkaraa ja mehua sekä mahdollisuus pumpata ilmaa pyörään.

Piispanpyöräily on järjestäjien mukaan hyvän mielen tapahtuma. Matkaa saa taittaa omaan tahtiin.  Tavoitteena on osallistujien hyvinvoinnin edistäminen. Kaikenlainen pyöräily auttaa jaksamaan ja kohentaa kuntoa.

– Oulussahan on tunnetusti astetta paremmat pyörätiet. Haluan osaltani kiittää Oulua hyvistä pyöräteistä ja pitää lippua korkealla Oulun positiivisen pyöräilyimagon puolesta, Keskitalo kertoo.