Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Hovioikeus myöntänyt syyttäjille jatkokäsittelyluvan – Päivi Räsänen: Tavoitteenani on voitto myös hovioikeudessa

 
Päivi-Räsänen-hymyilee-ja-katsoo-suoraan-kameraan-lähikuva

Kansanedustaja Päivi Räsänen kertoo olevansa valmis puolustamaan sanan- ja uskonnonvapautta tarvittaessa tarvittaessa kaikissa oikeusasteissa. Kuva: Sari Savela

Helsingin hovioikeus on myöntänyt jatkokäsittelyluvan kansanedustaja Päivi Räsäseen kohdistuneiden rikossyytteiden syyttäjille. Helsingin käräjäoikeus vapautti Räsäsen kaikista syytteistä.

– Omalta kannaltani voitto käräjäoikeudessa olisi ollut riittävä, mutta ylempien oikeusasteiden vapauttavilla päätöksillä on laajempi merkitys. Käsittelyn jatkaminen antaa mahdollisuuden saada sanan- ja uskonnonvapautta turvaava ennakkopäätös aina korkeimmasta oikeudesta, Päivi Räsänen toteaa lehdistötiedotteessaan.

Syytteet kohdistuvat Räsäsen vuonna 2019 julkaisemaan Twitter-päivitykseen, Ylen radiohaastatteluun ja vuonna 2004 julkaistun pamfletin sisältöön. Syytteitä käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa, joka hylkäsi kaikki syytteet. Seuraavaksi syytteiden käsittely jatkuu hovioikeudessa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Käräjäoikeus totesi päätöksessään useista syyttäjän suuhuni laittamista väitteistä, että sellaisia ei syytteenalaisista teksteistäni löydy. Valituksessaan syyttäjä pyrkii osoittamaan, että lausumistani välittyy syyttäjän omaan tulkintaan perustuva viesti.

– Syyttäjä vetoaa siihen, että lausumiani on tulkittava ”objektiivisesti”, vastoin sitä, mitä olen tosiasiassa sanonut. Osaltani tämä esitutkinta- ja oikeusprosessi on jatkunut jo lähes kolme vuotta ja jatkuu nyt siis mahdollisesti jopa vuosiksi eteenpäin.

Räsänen toteaa tiedotteessaan, että koko prosessin aikana raskainta ovat olleet syyttäjän väärät todistukset hänen lausunnoistaan.

– Luotan kuitenkin, että koko prosessi on Jumalan kädessä ja tällä on oma tarkoituksensa. Iloitsen myös siitä, että keskustelu Raamatusta edelleen jatkuu.

Kansanedustaja Räsänen kertoo olevansa omalta osaltaan valmis puolustamaan  sanan- ja uskonnonvapautta kaikissa tarvittavissa oikeusasteissa.