Heli Karhumäki Sanan päätoimittajaksi

 

Heli Karhumäki

Toimittajana ja viestinnän kouluttajana tunnetuksi tullut Heli Karhumäki on valittu Sanan seuraavaksi päätoimittajaksi.

TV7 neliöb.16.-30.9.MJa

Heli Karhumäki, 49, on vuodesta 2008 toiminut Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan tiedottajana.

Suomen kieltä, tiedotusoppia ja puheviestintää opiskellut Karhumäki on työskennellyt 1990- ja 2000-luvulla kirkollisiin ja hengellisiin teemoihin erikoistuneena Ilta-Sanomien uutistoimittajana.

– Sana on hengellisesti avara ja sopivan särmikäs lehti, jossa evankeliumi Kristuksesta on aina raikkaasti ja rohkeasti esillä. Se sopii hyvin tällaiselle kuudennen polven körttiläiselle, Heli Karhumäki sanoo.

Sanaa julkaisee Kansan Raamattuseuran kustannusyhtiö Karas-Sana Oy. Kansan Raamattuseura on herännäisyyden ohella ollut Karhumäelle tärkein hengellinen ”kasvattajaseura”.

– Sain opiskeluvuosina runsaat eväät KRS:n raamatunopetuksesta ja luontevasta rukouselämästä. Se avasi uusia näköaloja ja kirkasti myös kristittyjen yhteyden merkityksen. Olen kiitollinen, että olen saanut palvella viime vuosina myös useiden herätysliikkeiden puhujana ja kolumnistina.

Karhumäen työ Sanassa käynnistyy 15. huhtikuuta 2015. Hannu Nyman jää eläkkeelle 12 vuoden päätoimittajuuden jälkeen elokuun alussa.

– Uusi päätoimittaja on aina uusi mahdollisuus. Heli Karhumäen valinta on samalla valinta sen puolesta, että Sanan keskiössä säilyy sanoma evankeliumin ytimestä, Hannu Nyman sanoo.

Sana-lehdellä on ensi vuonna 70-vuotisjuhlavuosi.

Karhumäki haluaa olla helposti lähestyttävä päätoimittaja, jolle ihmiset uskaltavat lähettää toiveitaan lehden sisällöstä.

– Toivon työni tueksi myös esirukoilijoita, jotta Sana saisi olla Kristuksen valona yhä useammille suomalaisille.

Kansan Raamattuseuran hallitus päätti Karhumäen nimityksestä kokouksessaan 27.10.

– Heli Karhumäki tunnetaan laajasti Suomen kristillisessä kentässä. Heli on sitoutunut kehittämään Sanaa yhdessä osaavan toimituksemme kanssa niin printtilehtenä kuin sähköisessä mediassa. Yhteinen tavoitteemme on olla kristillisten lehtien ykkönen, sanoo Karas-Sana Oy:n toimitusjohtaja Terhi Rajala.