Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Hautausmaakierroksilla tutustutaan paikallishistoriaan

 

Kuva: Sanna Krook/Kirkon kuvapankki

Opastetut kiertokävelyt hautausmailla vetävät puoleensa paikallishistoriasta kiinnostuneita.

Tänäkin kesänä suosituilla kierroksilla tutustutaan merkittävien henkilöiden elämäntarinoihin. Esimerkiksi Oulussa hautausmaakierrokset ovat saaneet suuren suosion jo monena vuonna.
”Varaudumme kierroksiin aina kaksoismiehityksellä, jolloin ryhmä voidaan jakaa kahtia, jos osallistujia on paljon”, kertoo Kirsi Eskola oululaiskierroksia järjestävästä Go Arctic -opaspalvelusta.
Oulun maksuttomille hautausmaakierroksille osallistuukin keskimäärin 30-50 vierailijaa, joten rinnakkaisiin opastuskierroksiin joudutaan turvautumaan lähes aina.

Suosittuja teemoja ja luontoon tutustumista

Hautausmaakierros on oivallinen tapa tutustua niin koti- kuin mökkipaikkakunnankin menneisyyteen. Historiaan perehtyneiden oppaiden johdolla tunnetut ja entuudestaan vieraatkin vaikuttajat tulevat tutuiksi.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

 

Jotkin kiertokävelyt rakentuvat tiettyjen aiheiden ympärille – käytetyimpiä teemoja ovat taiteilijat, sankarihaudat ja erityiset, paikalliseen historiaan nivoutuvat aiheet.
Tänä kesänä menneiden vuosisatojen lisäksi hautausmailla tutustutaan myös luontoon. Tampereen Kalevankankaan hautausmaalla hortonomi ja Nurmeksen Porokylässä seurakuntapuutarhuri esittelevät vierailijoille alueiden kasvillisuutta.

 
Kesällä 2015 hautausmaakierroksia järjestetään muun muassa Kuopiossa, Oulussa, Eurassa, Sastamalassa, Orimattilassa, Rautalammella, Nurmeksessa, Turussa, Lappeenrannassa, Helsingissä, Kouvolassa, Kokkolassa ja Tampereella. Muiden paikkakuntien hautausmaakierroksista voi kysyä suoraan paikallisseurakunnista.

 

Lähde: Evl.fi