Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

TS: Suomalainen aktivisti laivalla murtamaan Gazan saartoa

 

Turkulainen merimies Wellu Koivisto aloitti purjehduksensa kohti Gazaa ruotsalaisella Marianne av Göteborg -aluksella.

Suomalainen aktivisti on mukana laivueessa, jonka tarkoitus on murtaa Gazan saarto, kertoo Turun Sanomat. Laivueen arvioidaan saapuvan Gazaan viikonloppuna.

Gazaan pyrkii rauhanaktivisti ja merimies Wellu Koivisto, joka oli aiemmin merialueella myös Estelle-aluksella. Hän kertoi Turun Sanomille, ettei usko Israelin armeijan turvautuvan väkivaltaan, vaikka se päättäisikin pysäyttää laivueen.
Israel on tyrmännyt jyrkästi saarron murtamiseen tähtäävän hankkeen.

Koivisto aloitti matkansa Ruotsin Ship to Gaza -järjestön Marianne av Göteborg -aluksella, joka seilaa parhaillaan Välimerellä Kreikan eteläpuolella kohti Gazaa. Alus on osa suurempaa Freedom Flotilla -vapauslaivuetta, joka aikoo tunkeutua Gazaan Israelin merisaarron läpi sitä protestoidakseen.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Turun Sanomien mukaan Koivisto jäi pois Mariannen kyydistä Sisiliassa, koska hänen toivotaan ottavan komentoonsa joku laivueen toisista aluksista. Suomalaismerimies on turvallisuussyistä vaitonainen aluksensa nimestä ja laivueeseen kuuluvien alusten lukumäärästä.

Koivisto sanoo kuotenkin luottavansa siihen, ettei Israelin puolustusvoimat käytä väkivaltaa, vaikka se pysäyttäisikin laivueen.

– He tietävät, että täällä on aseettomia siviilejä ja että meillä ei ole mitään Israelin valtiota vastaan. Me vain vastustamme Israelin harjoittamaa politiikkaa. Luulen, että Israel jo oman maineensakin vuoksi yrittää välttää väkivaltaa, kommentoi Koivisto Turun Sanomille.

(STT/TS/Radio Dei)

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)