Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Hanna-työ kouluttaa naisia radiolla

 

Suomalaiset ”hannat” rahoittavat radio-ohjelmia mm. Kambodžan naisille. KUVA: Kathy Gregowske

YK:n vuosituhattavoite naisten koulutuksen lisäämiseksi on kaukana. Kansainvälisessä Hanna-työssä naisia koulutetaan radio-ohjelmilla. Suomessa Hanna-työ on 15 vuodessa levinnyt Kirkkonummelta Sodankylään.

– Radio-ohjelma on näppärä, kustannustehokas ja henkilökohtainen opettaja, se jopa seuraa mukana kännykässä. 65 kielellä kuultavan Naiset toivon lähteellä -ohjelman ensimmäinen vartti kouluttaa naista vastuulliseksi yhteiskunnan jäseneksi. Jälkimmäinen keskittyy omanarvontunnon synnyttämiseen, kertoo Hanna-työtä Suomessa koordinoiva Anne Isokuortti.

Hanna-työ (Project Hannah) on TWR:n, maailman suurimman medialähetysjärjestön toimintamalli heikommassa asemassa olevien naisten nostamiseksi. Työ puolustaa riistettyjä naisia, yhdistää kristittyjä rukoilemaan heidän puolestaan ja kerää varoja naisia kouluttaviin radio-ohjelmiin.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Suomessa Medialähetys Sanansaattajat on tehnyt Hanna-työtä 15 vuotta. Hanna-piirejä toimii jo noin 70 paikkakunnalla.

Suomalaiset ”hannat” kustantavat Naiset toivon lähteellä -ohjelmaa kahdeksalla kielellä Indonesian, Intian, Kambodžan ja Turkin naisille. Tamilinkielisen ohjelman kuuntelija Intiasta kertoo:

– Vitamiineja käsittelevä ohjelma oli hyvä! Oli terveellistä kuulla vitamiinien vaikutuksista ja kuinka ihmisen keho on kuin moottori. Jos sille ei anneta oikeaa ja laadukasta polttoainetta, se hajoaa.

Lisätietoa

 
Sansa artikkeliban.12.2.- MJa