Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Hämeenlinnassa metsästetään poikkeusluvalla hautausmaata häiriköiviä eläimiä

 

Kuva: Kuvituskuva, Haukiputaan hautausmaa. Kirkonkuvapankki/ Juho Alatalo

Suomen riistakeskus on antanut Hämeenlinnan seurakuntayhtymälle poikkeusluvan metsästää kuusi metsäkaurista ja kaksikymmentä rusakkoa elokuun aikana. Seurakuntayhtymän mukaan eläimet ovat aiheuttaneet haittoja hautausmaalla jo vuosia.

 – Vuodesta toiseen seurakunta saa palautetta siitä, että eläimet tuhoavat istutuksia hautausmaalla. Pahin tapaus on, että hautaamisesta on kulunut 15 minuuttia, kun kukkaset on syöty, kertoo viestintäpäällikkö Mikko Hieta Hämeenlinna-Vanajan seurakunnasta Ylelle.

Metsästyslupa koskee Vuorentaan hautausmaan yhteydessä olevaa pelto- ja metsäaluetta. Seurakuntayhtymän tiedotteessa kerrotaan, että metsästys tapahtuu iltaisin. Varsinaisella hauta-alueella ei metsästetä. Metsästyksen alkamisesta on jaettu tiedote lähialueen asukkaille.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta on pohtinut eri vaihtoehtoja eläinten karkottamiseksi hautausmaalta. Tiedotteen mukaan aitaaminen ei tule kysymykseen hautausmaiden suuren koon ja aidan vaadittavan korkeuden vuoksi.

Metsästystä ei pidetä pysyvänä ratkaisuna tilanteeseen. Sen kuitenkin toivotaan häiritsevän eläimiä sen verran, että ne oppisivat kiertämään hautausmaan alueen.