Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Great Wide North – Veljesten paluu

 

Neljä veljestä Kokkolasta, positiivinen fiilis ja energinen rock-musiikki. Great Wide North on palannut täynnä intohimoa soittamista ja ilosanomaa kohtaan.

Teksti Joonas Immonen | Kuva Great Wide North promo

Kiviniemen veljekset ovat soittaneet yhdessä aina lapsuudestaan asti. Heidän ensimmäiset kollaboraationsa olivat erilaisia ylistyskokoonpanoja seurakunnalla. Great Wide North perustettiin vuonna 2009, jolloin kaikki neljä veljestä yhdistivät voimansa ja alkoivat tehdä musiikkia rock-hengessä.

Dei Neliöb.20.9.-11.10. MJa

– Rock-musiikin tekeminen tällä porukalla oli meille luontainen ratkaisu, sillä sitä me olemme kotonakin paljon kuunnelleet, bändin rumpali Petri kertoo.

Back in business

Tänä syksynä on alkanut yhtyeen paluu, jota kohti he käyvät avoimin mielin.

–  Olemme pitäneet muutaman vuoden luovaa taukoa GWN:n kanssa. Kaikki ovat ehtineet tehdä omia juttujaan ja ottaa hieman etäisyyttä soittohommista.

Vaikka GWN on ollut viimeiset kolmisen vuotta tauolla, ovat yhtyeen jäsenet olleet musiikillisesti aktiivisia eri kokoonpanojen merkeissä. Nyt GWN on poikien mukaan niin sanotusti back in business. Ensimmäinen keikka tauon jälkeen nähtiin bändin kotikaupungissa elokuun alussa.

Bändi näkee musiikin lahjana Jumalalta ja haluaa käyttää lahjojaan toivon sanoman välittämiseen kuuntelijoilleen. Veljekset ovatkin tulossa esiintymään syksyn Maata Näkyvissä -festareille, minne he lähtevät kiitollisin ja nöyrin mielin. Pojat paljastavat, että keikalla päästään kuulemaan myös uutta materiaalia.

Tämä artikkeli on lyhennelmä alkuperäisestä jutusta. Lue bändistä tarkemmin osoitteesta nuotta.com!