Lähetystyötä tehdään lähes yksinomaan tunnustavien kristittyjen parissa

 

Tatu ja Suvi Kekkonen vinkkaavat, että lähetystyön parista löytyy opiskelijoille kiinnostavia, monen alan työharjoittelupaikkoja.. Kuva: Erja Taura-Jokinen

Koko maailman evankelioinnista kohdistuu vain 15 prosenttia niille alueille, joilla ei-kristittyjä asuu eniten. Tämä vähiten tavoitettujen joukko kasvaa 57 000 ihmisellä päivässä väestönkasvun johdosta.

Kolmasosa maailman ihmisistä ei ole koskaan kuullut Jeesuksesta.

Yksinomaan Venäjällä elää reilut sata ihmisryhmää, jotka uhkaavat jäädä paitsi evankeliumista. Heitä ovat mm. jakuutit, tataarit, tuvalaiset, tšetšenit.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Nämä faktat tulivat ilmi viime lauantaina Ikaalisten ev.lut. seurakunnan järjestämässä lähetysseminaarissa, jossa puhuivat mm. Operaatio Mobilisaatiota (OM:ää) edustavat Suvi ja Tatu Kekkonen.

OM on yhteiskristillinen lähetysjärjestö, joka tekee työtä 110 maassa ja yhdellä valtamerialuksella 3400 henkilön voimin.

Kekkoset kertovat, että kristittyjen prosentuaalinen osuus koko maapallon väestöstä on pysynyt yllättävän muuttumattomana vuosikymmenten ajan.

– Vuonna 1900 oli väestöstä kristittyjä 34,5 prosenttia. Vuonna 2010 luku oli 33,3 prosenttia. Suurin muutos on tapahtunut siinä, miten he ovat sijoittuneet.

Sata vuotta sitten 80 prosenttia maailman kristityistä asui Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. Vuonna 2020 prosenttiluvun arvioidaan olevan enää 35.

Kristittyjen määrä kasvaa reippaalla tahdilla kirkkokunnasta riippumatta Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Kristillistä lähetystyötä tehdään niin runsaasti, että jokaista maailman ihmistä voitaisiin evankelioida yhden tunnin ajan päivässä vuoden jokaisena päivänä. Tämän tiedon on esittänyt yhdysvaltainen Todd M. Johnson, joka on tutkinut kristinuskoa tilastotieteen näkökulmasta.

– Valitettavasti 85 prosenttia kaikesta kristillisestä tavoittavasta työstä tehdään tunnustavien kristittyjen parissa.

”Kotijärjestöstään” – Operaatio Mobilisaatiosta – tamperelaispari kertoo, että se kohdistaa lähetystyötä nimenomaan vähiten tavoitettujen joukkoihin.

– Oma lähetyskipinämme syttyi hyvin pienesti ja arkisesti viitisen vuotta sitten. Kysyin mieheltäni, pitäisikö meidän miettiä lähetystyötä, kun Raamatussa siitä niin paljon puhutaan, muistelee Suvi Kekkonen.

Niiden pohdintojen ja rukousten jälkeen alkoi tapahtua. Nyt Kekkoset innostavat ja varustavat koko työpanoksellaan kristittyjä lähetystyöhön.

Lokakuun lopussa he pitävät kaikille avoimen Lähetä minut -viikonlopun Ikaalisissa, Koivikon leirikeskuksessa. Leiri kirkastaa jokaisen henkilökohtaista lähetyskutsua, innostaa ja sitouttaa sekä antaa käytännön työkalut lähetystyöhön.

Samalla saa tietoa lyhyt- ja pitkäaikaisen lähetystyön erilaisista työmuodoista.

 

Aiheet