Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Golfia pelattiin lähetyksen hyväksi Hyvinkäällä

 

Pastori Kosti Kallio

Perinteisesti lähetystyön hyväksi on kudottu sukkia tai syöty lähetyslounaita. Tänään pelattiin Hyvinkään kentällä golfia Hyvinkään seurakunnan lähetystyön tukemiseksi. Kisan puuhamiehinä olivat muun muassa pastori Kosti Kallio ja rovasti Veli-Pekka Toiviainen. Kisa järjestettiin jo neljättä kertaa ja siihen osallistui 46 pelaajaa. Tapahtumalla saatiin kokoon arviolta 600 euroa.

Kisan avasi Hyvinkään kaupungin sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen. Tapahtuman suojelijan, Espoon piispa Tapio Luoman lähettämä tervehdys luettiin ennen mailoihin tarttumista. ”Määrätietoisuutta, yhteisöllisyyttä, levollisuutta ja kärsivällisyyttä tarvitsemme aina kaikessa elämässämme”, piispa Luoma tervehti ja toivotti antoisaa kesätapahtumaa, Jumalan siunausta sekä paljon iloa hänen lahjoistaan.

Piispa Luoman mukaan mainitut ominaisuudet kuuluvat myös kristilliseen elämäämme. ”Kristittyinä tiedämme, minne olemme matkalla. Emme ole tällä matkalla yksin vaan tuemme siinä toisiamme. Herramme Jeesus rohkaisee meitä jättämään taakkamme hänen huolekseen ja luottamaan levollisesti hänen johdatukseensa. Ja kärsivällisyyttä tarvitsemme erityisesti silloin, kun elämä koettelee meitä”, piispa Luoma totesi tervehdyksessään.

 

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Espanjan peruja

Missio Golfin idea on saatu Espanjan Aurinkorannoilta, jossa Veli-Pekka Toiviainen on työskennellyt suomalaisten pappina.
– Siellä keräsimme golfkilpailuilla varoja seurakuntakotia varten. Tämä Hyvinkään kisa on oikeastaan Espanjan idean lapsenlapsi, Toiviainen sanoo.
Kosti Kallion toiveena on, että kisaan osallistuisi tulevaisuudessa 60 – 70 pelaajaa.
– Sillä rahalla saisimme lähetyksellekin jo mukavan summan. Meillä on kymmenen nimikkolähettisopimusta ja sen lisäksi viisi eri kohdetta. Kirkkomme lähetysjärjestöt ovat edustettuina laajasti, Kallio kertoo.

Aurinkoisessa säässä pelatun kisan voitti Jukka Nevalainen 37 pisteellä. Naisista paras oli Tarja Lähteinen 35 pisteellään. Ex-lähetystyöntekijöistä parhaiten sijoittui Japanissa työskennellyt Kosti Kallio 33 pisteellä.