Franklin Grahamin kiertueen esiintymispaikkoja peruttu Iso-Britanniassa

 

Franklin Graham. Kuva: Wikimedia Commons/Matt Johnsson. CC BY 2.0

Perumisen syynä ovat Grahamin näkemykset homoseksuaalisuudesta.

Evankelista Franklin Grahamin tuleva kiertue Iso-Britannian suurille areenoille on saanut vastustusta miehen konservatiivisten näkemysten vuoksi, kertoo Premier Christian News (14.2.). Miehen oli tarkoitus saarnata tulevana kesänä kahdeksassa kaupungissa, mutta tapahtumapaikkojen omistajat ovat peruneet tilaisuuksia vedoten Grahamin aiempiin kommentteihin homoseksuaalisuudesta. Sateenkaariaktivistit ovat lehden mukaan nimennyt Grahamin vihasaarnaajaksi.

Kiertueen järjestäjä, Billy Graham Evangelistic Association etsii parhaillaan uusia tiloja. Iso-Britannian parlamentin jäsen Tory Fiona Bruce puolestaan käytti sananvapauttaan parlamentissa vetoamalla pääministerin taannoiseen jouluviestiin, jossa tämä vakuutti takaavansa solidaarisuutta ja uskonnonvapautta kristityille.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

”Voimmeko kutsua itseämme suvaitsevaksi ja monimuotoiseksi yhteiskunnaksi, joka kunnioittaa sananvapautta uskonnosta tai uskomuksista huolimatta, jos kiellämme Billy Graham Evangelistic Associationilta paikan, jossa esiintyä?” Bruce kysyy.

Jacob Rees-Mogg vastasi hallituksen puolesta:

”On surullinen totuus, että monet itseään liberaaleina ­mainostavat ihmiset ovat suvaitsevaisia vain sitä kohtaan, mistä pitävät ja hyvin suvaitsemattomia niitä näkemyksiä kohtaan, joista ovat eri mieltä.”

Iso-Britannian pääministeri onkin kehottanut Grahamille tehtyjen varausten perujia varmistamaan, etteivät perumiset ole syrjintää uskon vuoksi.

Franklin Graham on toivonut, että tilavarausten perujat muuttaisivat vielä päätöstään, mutta kertoo muussa tapauksessa harkitsevansa oikeustoimia. Graham vetoaa itseään kohdannutta tapausta laajempaan ongelmaan:

”Tämä ei koske pelkästään minua. On seurakuntia, jotka pitävät sunnuntaijumalanpalveluksia yleisissä tiloissa kuten kouluissa ja niin edelleen. Jos pieni määrä ihmisiä voi peruuttaa tapahtuman, johon tuhannet kristityt ovat osallistumassa, olen sitä mieltä, että tulevaisuudessa muutkin ovat ilman muuta vaarassa.”

 
artikkelibanneri Uusi Tie