Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Evankelista Franklin Grahamin missiot vastatuulessa

 

Franklin Graham. Kuva: Billy Graham Evangelical Association

Evankelista Franklin Grahamin on tarkoitus julistaa evankeliumia Vancouverissa Kanadassa tulevana viikonloppuna. Paikalliset kristityt johtajat vastustavat Grahamin vierailua. Myös Norjaan suunniteltu missiotapahtuma on vastatuulessa.

Vancouverissa pidetään 3.-5. maaliskuuta missiotapahtuma, jonka pääpuhujana on yhdysvaltalainen evankelista Franklin Graham. Vancouver on Kanadan maallistunein kaupunki ja kulttuurisesti kaukana Yhdysvaltain raamattuvyöhykkeestä. Siinä yksi syy, miksi evankelisen Franklin Grahamin vierailua vastustetaan. Monet arvelevat, ettei Grahamin julistus toimi Vancouverissa.

Franklin Grahamia kohtaan on noussut muutenkin paljon vastustusta. Joukko paikallisia kristittyjä johtajia Vancouverissa toivoo, ettei Graham puhuisi missiossa. Usean kuukauden ajan monet pastorit ovat ilmaisseet huoltaan Grahamin poliittisista mielipiteistä. Huolta ovat aiheuttaneet muun muassa Grahamin kielteinen suhtautuminen muslimien maahanmuuttoon ja hänen tukensa presidentti Donald Trumpille. Aiheesta uutisoi Christianity Today.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Christianity Today kertoo, että viimeisin julkinen kannanotto Franklin Grahamin vierailuun liittyen julkaistiin viime perjantaina. Julkilausuman takana on kristittyjä johtaja, jotka edustavat noin 60 prosenttia alueen kristityistä. Franklin Graham on vastannut avoimeen kirjeeseen ilmoittamalla, että keskittyy julistuksessaan puhtaasti evankeliumiin eikä aio ilmaista poliittisia mielipiteitä.

Evankelista Franklin Grahamin täksi vuodeksi Norjaan suunnittelema missiotapahtuma on niin ikään vastatuulessa, kertoo Sana-lehti. Oslon Spectrum -areena on varattu 11.12.11. Grahamin vierailua varten. Viime aikoina useat herätyskristilliset johtajat ovat vetäytyneet hankkeesta. Syynä Grahamin poliittiset lausunnot ja presidentti Donald Trumpin tukeminen.