Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Forssan seurakunta kierrättää hautakiviä

 

Forssan seurakunta aikoo kierrättää 200 käytöstä poistettua hautakiveä. Niitä myydään kirkkoneuvoston päätöksellä halukkaille sadalla eurolla. Kivet voi hioa ja kaiverruttaa uudelleen. Arvokkaissa kivissä ei saa koskea erikoiskaiverruksiin tai lisäkoristeisiin.

Muistomerkkejä on kertynyt jo oli 200. Ostajan pitää kunnostaa muistomerkit omalla kustanuksellaan.

Varastossa on myös käytöstä poistettuja reuna- ja pohjakiviä, joita voi ostaa 30-50 euron metrihintaan. Hautamuistomerkkejä on nostettu säilytykseen Forssan hautausmaalla vanhan kiviaidan viereen. Ne on poistettu haudoilta 1980-luvun loppupuolella, jolloin osa hautausmaan haudoista kuulutettiin ja myytiin uudelleen. Kiviaidan viereen päätyivät kivet haudoilta, joiden hallinta-aika oli päättynyt tai niistä ei enää kukaan pitänyt huolta. Sellaiset muistomerkit joita kukaan ei enää huolinut, siirtyivät Forssan seurakunnan omistukseen.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Uuden vainajan nimi voidaan kaivertaa hiomisen jälkeen uusiokäyttöön hankittuun kiveen tai vanhan nimen päälle voi asentaa kaiverretun nimilaatan. Myytyjä vanhoja hautamuistomerkkejä ei kuitenkaan saa viedä pois Forssan hautausmaalta, vaan ne pitää kunnostuksen jälkeen sijoittaa takaisin samalle hautausmaalle.

Ylen mukaan Raumalla on myyntiin päätynyt kokonaisia suuria sukuhautoja kivineen kaikkineen.

Forssan seurakunnan uusiokäytöstä kertoi ensimmäisenä Forssan Lehti.

 
Artikkelibanneri perussanoma