Fila Helsingin pääsiäiskirkko naurun paraatipaikalla

 

Apollo Live Club antoi pääsiäisen jumalanpalvelukselle näyttävät puitteet. (Hannes Honkanen)

Pääsiäisen sanoma tuotiin niiden ulottuville, joille kirkkoon on korkea kynnys.

Fila Helsinki -seurakunta järjesti pääsiäisjumalanpalveluksensa sunnuntaina Apollo Live Clubilla kauppakeskus Forumin tuntumassa. Apollo tunnetaan pääkaupungin stand up -mekkana.

Pastori Johan Forsbäck, kuinka kauan keihittelitte ideaa viedä seurakunta stand up -klubille?

PS Norvanto Hedelmästään puu tunnetaan

– Ei se ollut niinkään idea, kuin osa sitä, mitä haluamme seurakuntana olla, tuodaksemme hyvää sanomaa niiden ihmisten luokse, joille kirkkoon meneminen on vieras ajatus.

– Samalla kun näemme, että jokaisen sunnuntain on oltava sellainen, että ketä tahansa voi kutsua mukaan, tällaiset erityiset sunnuntait mahdollistavat sen kulttuurin vahvistamista ja identiteetin vahvistamista seurakuntana, joka ei elä vain omien seinien sisällä. (Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Tämä ei ollut niinkään idea, kuin osa sitä mitä haluamme seurakuntana olla, pastori Johan Forsbäck sanoo. (Hannes Honkanen)

 

Miten päädyitte Apolloon? Mitä muita vaihtoehtoja Helsingissä voisi olla tällaisille jumalanpalveluksille?

– Vaihtoehtoja ei ole kovinkaan monta jos haluaa pysyä Helsingin ydinkeskustassa. Apollo on tunnettu tila ja sen vuoksi ystävien kutsuminen sinne on helppoa.

– Vuoden pääsiäissunnuntaihin osallistui oli yli puolet enemmän kuin viime vuonna. Useampi henkilö antoi elämänsä Jeesukselle, ja se on meille tärkeintä.

 

”Keskeistä on visiolähtöisyys”

Apollon jumalanpalvelusta oli toteuttamassa noin 70 vapaaehtoista. Fila Helsinki on tunnettu viime vuosina nuorten aikuisten suosimana seurakuntana. Sen pohjalla on ruotsinkielinen Filadelfiakyrkan, joka on yksi Suomen vanhimmista helluntaiseurakunnista.

– Keskeisintä on visiolähtöisyys, joka antaa selkeän suunnan ja rakentaa yhteyttä seurakunnassa. Rakennamme yhtä yhtenäistä seurakuntaa. Tämä on vahvistunut viime vuosina, Johan Forsbäck taustoittaa.

– Tilaisuudet ovat kasvaneet hyvin, seurakunta on tosi monikansallinen, ja kansainvälisyys yhdistettynä suomenkielisiin kokouksiin tuntuu olevan Filassa arvostettu piirre.