Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Eve & Ossi löysivät paikkansa lähetystyössä musiikin kautta

 
Laulaja-lauluntekijäpariskunta Eve & Ossi nojaavat toisiinsa.

Duo Eve & Ossi tunnetaan koskettavista, elämänmakuisista kappaleista. Pariskunta nähdään Medialähetyspäivien Juhlagaalassa ja lauantaina useammassakin tilaisuudessa. Kuva: Eetu Linnankivi.

Kristilliseltä kentältä tuttu duo Eve & Ossi näkee lähetystyön tärkeänä Jumalan antamana tehtävänä, jota voi toteuttaa eri tavoin. Pariskunta on mukana Medialähetys Sanansaattajien Medialähetyspäivillä Hyvinkäällä 9.–11.6.

– Lähetystyötä pystyy tekemään omalla paikallaan välittämällä sanomaa ja Jumalan rakkautta sekä pitämällä Raamatun arvomaailmaa esillä ja elämällä sitä todeksi. Voi olla lähettämässä ja tukea lähetystyötä, Ossi Mäki-Reini sanoo.

Eve (Eveliina) Mäki-Reini oli lapsena kiinnostunut lähetystyöstä ja pohti jopa kentälle lähtemistä. Kutsumus löytyi lähempää.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

– Olen löytänyt oman paikkani lähetystyössä musiikin kautta. Koen tekeväni lähetystyötä, vaikka olen lähinnä Suomen sisällä.

– Kyllä tämä tuntuu jonkinlaiselta kutsumukselta, että on saanut tietynlaisia lahjoja ja mahdollisuuksia käyttää niitä – ja niitä haluaa käyttää nimenomaan Jumalan kunniaksi ja muiden iloksi ja hyödyksi, Ossi lisää.

Yhteen hioutunut tiimi

Eve & Ossi ovat keikkailleet yhdessä vuodesta 2012 asti ja julkaisseet neljä levyä. Heistä on hioutunut toimiva tiimi, joka kirjoittaa laulut yhdessä. Laulunikkari Ossi pyörittelee tekstejä ja melodioita päässään ja esittelee niitä Evelle, joka osallistuu prosessiin miettimällä muun muassa laulujen sisältöä. Ossi viimeistelee laulut.

Parivaljakko toivoo herättävänsä musiikillaan ajatuksia.

– Haluan tehdä musiikkia, joka lohduttaa, vahvistaa, puhuttelee ja koskettaa. Ehdottomasti haluan tehdä myös nautittavaa taidetta, mutta siinä pitää olla sisältöä, ravintoa, Ossi pohtii.

Kauniisti yhteen soivalla pariskunnalla on riittänyt keikkoja koronan jälkeen. Eve työskentelee erityisopettajana, joten tahti väsyttää joskus. Keikkailu on kuitenkin palkitsevaa ja antaa voimaa.

– Monet laulumme ovat rukouksenomaisia ja esiintyessä tulee puhuttua myös Jumalalle. Se on hoitavaa.

Rkk inspiroi Maksettuja Viuluja

Ossi Mäki-Reini esiintyy Medialähetyspäivillä myös Maksettujen Viulujen riveissä. Useita levyjä julkaissut, energinen folk pop -yhtye tulkitsee sekä tuttuja hengellisiä klassikoita sovitettuina rempseään ja koskettavaan tyyliin että omia kappaleitaan.

Iloiset muusikot poseeraavat kameralle.
Maksetut Viulut saa musiikkiinsa inspiraatiota Jukka Norvannon opetuksista. Kuva: Maksettujen Viulujen arkisto.

Esiintyminen Sansan juhlissa on mieluisa, sillä yhtyeen jäsenet ovat suuria Raamattu kannesta kanteen (Rkk) -sovelluksen ja Jukka Norvannon raamattuopetusten faneja.

– Rkk-sovellus on meillä itse kullakin ahkerassa käytössä ja sen myötä kasvanut hengellinen pääoma ja raamatuntuntemus ovat tuoneet meitä lähemmäs Jeesusta ja inspiroineet useita meidän biisejämme. Rkk on itselleni myös suurin yksittäinen uusien biisien inspiraation lähde, yhtyeen jäsen Henna-Maria Harju kertoo.

Myös lähetystyö on lähellä sydäntä.

– Koemme bändin lähetystyön muodoksi, johon Jumala on kutsunut meidät. Teemme tätä duunia ahkerasti, rukoillen ja johdatusta pyytäen. Meille on todella tärkeää, että mahdollisimman moni saisi kuulla Jeesuksesta ja saisi hyvän musiikin kautta innostavia ja hoitavia kokemuksia.

Elina Uusikylä

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa