Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Evankeliumin julistus on tärkeintä

 

Pääsihteeri Augustine Jeyakumar kertoo

– Monet kirkot keskittyvät erilaisiin kehitysyhteistyöprojekteihin, jolloin evankeliumi jää sivurooliin. Evankeliumin julistaminen on kuitenkin kirkon tärkein tehtävä, muistuttaa Suomessa parhaillaan vieraileva A.G. Augustine Jeyakumar.
Hän toimii pääsihteerinä Intian luterilaisten kirkkojen yhteistyöelimessä UELCI:ssa, United Evangelical Lutheran Churches in Indiassa. Jeyakumar on myös Helsingissä maanantaina 12. marraskuuta järjestettävän missiologisen Intia-symposiumin pääalustaja.

Intian 1,2-miljardisesta väestöstä on kristittyjä 2,5 prosenttia ja luterilaisia noin 4,5 miljoonaa. UELCI:n jäsenkirkkoja on Intiassa on 11 ja lisäksi yksi kirkko Nepalissa.

Medialähetys Sanansaattajien kutsusta Suomeen saapunut Augustine Jeyakumar kertoo, että Intiassa syntyy uusia luterilaisia yhteisöjä edelleen, osa lähetystyön tuloksena, osa täysin paikallisin voimin.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Kun julistamme evankeliumia, meidän on kunnioitettava toisten ihmisten uskontoa. Voimme kertoa, mihin itse uskomme, mutta ihmisille on jätettävä valta päättää omasta puolestaan, hän muistuttaa.

Naispappeutta jo 26 vuotta

UELCI hyväksyi naispappeuden vuonna 1986, samaan aikaan kuin Suomen evankelis-luterilainen kirkkokin. Tällä hetkellä yhdestätoista Intiassa toimivasta jäsenkirkosta naispappeja on yhdeksällä. Augustine Jeyakumarin mukaan naispappeuden hyväksyntään ei liittynyt suurta draamaa.

Intian luterilaisilla on useita eri kielillä toimivia pappisseminaareja. Papiksi haluavalla pitää olla ennen 4-vuotista seminaaria jokin loppututkinto. Jeyakumar kertoo, että seminaariopintojen jälkeen seuraa vaihe evankelistana, sitten pappiskandidaattina ja lopulta papiksi vihkiminen.

Uusia luterilaisia pappeja vihitään yleensä vähintään 200 vuodessa. Työtä toki olisi suuremmallekin joukolle, mutta kirkoilla ei ole varaa maksaa palkkaa useammalle.

Maanantaina 12. marraskuuta kello 10-16 pidettävässä missiologisessa Intia-symposiumissa Jeyakumar puhuu muun muassa Intian missiologisista haasteista. Kirkon lähetystyön keskuksen järjestämä symposiumi pidetään kirkkohallituksen toimitalossa Helsingissä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa