Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Evankelistojen yhteyspäivillä lähes 400 osallistujaa

 

Matti Marjomäki johti housebandia yhteyspäivillä. KUVA: SUSANNA SARIMAA

Seinäjoella vietetään parhaillaan yhteyspäiviä, joihin osallistuu sekä kokeneita evankelistoja että evankelioinnista kiinnostuneita, eri ikäisiä kristittyjä ja seurakuntien vapaaehtoisia. Teemalla Te saatte voiman kokoonnutaan Seinäjoen helluntaiseurakunnassa 4.–6.8. Päivien kävijämäärä lisääntyi lähes sadalla hengellä edellisvuodesta.

Majakka-seurakunnan johtaja Antero Laukkanen on mukana Evankelistojen yhteyspäivillä seitsemättä kertaa. Hänen mielestään tapahtuma on ainutlaatuinen, koska laaja joukko eri seurakuntien ja järjestöjen jäseniä tulee yhteen rakentumaan uskosta.

– Evankelistojen yhteyspäivät ovat syntyneet ystävyydestä eivätkä hallintopäätöksellä. Se on harvinaista. Tämä on ainoa tapahtuma, jonka organisaatio on aito verkostomalli ja kasvaa luontaista kasvua. Ihmiset tulevat tänne, koska haluavat, eivätkä työkomennuksesta, Laukkanen sanoo.  

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Viime vuosina tapahtuma on kasvanut, koska muutkin kuin hengellisessä leipätyössä olevat ovat siitä kiinnostuneet.

– Poikkeuksellinen ilmapiiri vetää tänne. Jaamme huolen Suomen voittamisesta Jeesukselle, Laukkanen selittää.

– Itse olen priorisoinut yhteyspäivät tosi korkealle. Hyvin vähän järjestetään tapahtumia, joissa työntekijät voivat virkistyä ja tulla yhteen yli kirkkokuntarajojen. En tiedä muita kuin tämän, evankelista toteaa.  

 

Elämän arvot uusiksi

Evankelistojen yhteyspäivien pääkoordinaattori on vuosia ollut evankelista ja liikemies Matti Kari. Vakavan sairautensa vuoksi hän osallistui tänä vuonna tapahtumaan vain videon välityksellä, vaikka hän vastasi edelleen järjestelyistä.

– Minua on kantanut se, että seurakunta on rukoillut. Kiitän siitä. En olisi selvinnyt ilman sitä ja läheisten ja puolison tukea, Kari kertoi terveisensä.

Hän totesi, että sairaus on saanut hänet miettimään uudestaan elämänarvojaan.

– Haluan käyttää loppuelämäni niin, että annan enemmän läheisille aikaa ja teen enemmän Jumalan valtakunnan työtä. Haluaisin julistaa mahdollisimman monille, että Jeesus on pelastaja ja vie kerran taivaaseen.

Evankelistojen yhteyspäivien muita puhujia olivat muun muassa Jussi Miettinen, Hannu Räty, Martti Kallionpää, Riku Rinne, Ilkka Puhakka, Leena Lehtinen, Markku Tuppurainen ja Eliina Heinonen.

Evankelistojen yhteyspäivät käynnistyivät Lahdessa vuonna 1995. Edesmennyt rovasti, evankelista Kalevi Lehtinen toimi silloin koollekutsujana. Nykyään järjestelyt hoitaa eri seurakunnista ja järjestöistä koostuva työryhmä. Vuonna 2013 paikalla oli noin 300 osallistujaa.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie