Evankelistapäivät kutsuu evankeliumin jakamisesta kiinnostuneet yhteen

 

Lahti siirtynee vuoden 2020 alusta Tampereen hiippakunnasta Mikkelin hiippakuntaan. Kuvassa Lahden Ristinkirkko.

Perinteiset Evankelistapäivät järjestetään Jyväskylässä 14.-15.8.2018. Tänä vuonna ”Tää on mun juttu” -teemalla pidettävät päivät kokoaa yhteen kaiken ikäisiä ja taustaisia kristittyjä. Päiviä on järjestetty vuodesta 1995.

Yhteyspäivät on kristittyjen yhteinen tapahtuma, jonne ovat tervetulleita niin evankelistoina toimivat kuin evankeliumin jakamisesta tavalla tai toisella kiinnostuneet.

Tänä vuonna tapahtuman teema on ”Tää on mun juttu”. Teemasta välittyy henkilökohtainen into viedä evankeliumia eteenpäin, mutta myös kiinnostus jakaa kokemuksia toisten kanssa. Yhteyspäivät onkin rohkaiseva ja innostava kokoontuminen niiden kesken, joita yhdistää sama juttu, halu viedä evankeliumi kaikkeen maailmaan.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Päivien monipuolinen ohjelma sisältää raamattutunteja, rukousta, keskinäistä jakamista sekä runsaan kanavatarjonnan. Kanavissa pohditaan mm. maahanmuuttajatyötä, luovien lahjojen käyttöä ja ”pimeän laakson” kohtaamista. Kaksipäiväinen tapahtuma päättyy kaikille kaupunkilaisille avoimeen gospelmissioiltaan Taulumäen kirkossa.

Tapahtumassa palvelevat monet evankelistat, puhujat ja muusikot, kuten Mika Tuovinen, Ilkka Puhakka, Martti Kallionpää, Hannu Vuorinen, Mika Yrjölä, Nina Åström, Pekka Simojoki, Jippu ym.

Vuosittaisen tapahtuman suunnittelusta vastaa eri kirkkokuntien ja kristillisten järjestöjen edustajista muodostettu työryhmä; käytännön järjestelyissä tehdään yhteistyötä paikallisten seurakuntien kanssa.

Paikallisina järjestäjinä ovat tänä vuonna Jyväskylän evankelis-luterilainen seurakunta, helluntaiseurakunta ja vapaaseurakunta, ja tilaisuudet pidetään pääosin Jyväskylän helluntaiseurakunnan tiloissa, Lyseonkatu 2.

Nykymuodossaan evankelistapäiviä on järjestetty vuodesta 1995 asti. Tapahtumaan odotetaan n. 300-400 osallistujaa.