Evankelista Ravi Zachariakseen kohdistuneet syytökset todettu paikkansa pitäviksi

 

Kuva: Ravi Zacharias International Ministries

Edesmennyttä Zachariasta on syytetty seksuaalisesta ahdistelusta ja hyväksikäytöstä. Hänen perustamansa järjestö aikoo muuttaa nimensä, ja samalla suuntaa toimintaansa uudelleen.

Toukokuussa menehtynyttä, tunnettua evankelista Ravi Zachariastaon syytetty vuosina 2005–2010 tapahtuneesta seksuaalisesta ahdistelusta, uutisoi Christianity Today. Zacharias oli tuolloin osaomistajana kahdessa kauneus- ja terveyshoitoja tarjoavassa yrityksessä, joiden asiakkaana hän myös kävi säännöllisesti.

Zachariaksen perustama järjestö Ravi Zacharias International Ministries (RZIM) aloitti syksyllä syytösten tutkinnan. Nyt päätökseen saadut tutkinnat osoittavat kaikkien Zachariakseen kohdistuneiden syytösten pitävän paikkansa, uutisoi Christianity Today.

Perheniemi neliöb. elokuu MJa

Zachariaksen tytär Sarah Davis on johtanut isänsä perustamaa organisaatiota tämän kuoleman jälkeen. Keskiviikkona 10. maaliskuuta  Davis ilmoitti järjestön henkilökunnalle, että seuraavan puolen vuoden aikana merkittävästi pienentynyt järjestö keskittyy hyväntekeväisyyteen. Se aikoo tukea järjestöjä, jotka toteuttavat RZIM:n alkuperäistä missiota eli puolustavat evankeliumin totuutta. Toiseksi RZIM aikoo suunnata varoja järjestöille, jotka auttavat seksuaalisen hyväksikäytön uhreja. Asiasta uutisoi Christianity Today.

Davisin mukaan ei riitä, että organisaatio muuttaa nimensä ja jatkaa työtä sen jälkeen entiseen tapaan, vaan tarvitaan isompaa muutosta.

RZIM on menettänyt kymmeniä miljoonia tukivaroja viime syyskuun jälkeen, kun syytöksen Zachariaksen seksuaalisesta hyväksikäytöstä nousivat esille. Myös järjestön palkkalistoilla olevien työntekijöiden puhujakutsuja on peruttu.

Intialaissyntyinen Ravi Zacharias (1946-2020) oli yksi aikamme merkittävimpiä apologeettoja, eli kristillisen uskon puolustajia. Zacharias kirjoitti kymmeniä kirjoja. Niistä suomeksi on käännetty hänen Jeesus ja muut jumalat (Perussanoma 2016).

 
Missiokampanja ilmainen (IRR-TV)