Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Evankelista Ilkka Puhakka: ”Puhun siitä, miten tärkeä on suhde Jeesukseen”

 

– Uskon tielle voi tulla monin eri tavoin, yhtä oikeaa tapaa ei ole. Joku tulee uskoon kertalaakista hengellisessä tilaisuudessa tai rippileirillä, toinen pohdittuaan asiaa pitkään, saatuaan inspiraation ”äidinmaidossa”, tutkittuaan Raamattua, kasvuprosessin myötä tai vaikka kotona yksin rukoillen, toteaa Ilkka Puhakka. Kuva: Erja Taura-Jokinen

Ilkka Puhakka on nähty tänä syksynä kymmenien Se löytyi -tilaisuuksien puhujana eri puolilla Suomea – ja vielä on edessä ainakin neljä suurta kaupunkitapahtumaa.

Varsinais-Suomen Sauvossa asuva Ilkka Puhakka on työskennellyt evankelistana 50 vuotta.

Kuluva syksy on ollut konkaripuhujalle kiireisempi kuin vuosiin, joista viimeisimpiä hiljensivät koronan aiheuttamat kokoontumisrajoitukset.

Perheniemi neliöb. vko 49-50. MJa

Kaikkiaan Puhakan kalenteriin tupsahti kolmisenkymmentä Se löytyi -mission tilaisuutta.

Tulossa ovat vielä muun muassa tapahtumat Tampereella 29.10., Turussa 30.10., Joensuussa 5.11. ja Jyväskylässä 12.11.

– Jeesus on minun juttuni. Haluan puhua ja opettaa hänestä niin, että ne, jotka eivät häntä tunne, oppisivat tuntemaan hänet ja ne, jotka tuntevat hänet, oppisivat ymmärtämään häntä paremmin, Puhakka tiivistää.

Alkajaisiksi on kuitenkin aina tarpeen rentouttaa tunnelma ja luoda yleisöön mutkaton kontakti.

Puhakan mielestä se onnistuu parhaiten huumoria viljelemällä.

Kun puhe etenee, kuulijalle ei jää epäselväksi se, mihin evankelista puheellaan pyrkii:

– Minusta on tärkeää, että ihmisen ja Jeesuksen välille muotoutuu vuorovaikutteinen suhde.

Vuosien saatossa monissa hengellisissä tilaisuuksissa on esitetty alttarikutsu eli vastuukristityt ovat pyytäneet Jeesuksesta kiinnostuneita tulemaan alttarille, jossa heidän puolesta rukoillaan.

Puhakka on tämän syksyn Se löytyi -tilaisuuksissa painottanut sitä, että jos kuulija ymmärtää, että Jeesus puhuttelee häntä ja hän haluaa reagoida tuohon puheeseen – kutsuun – niin hän voi tehdä sen kättä nostamalla.

– Se on yksi tapa vastata Jeesukselle. Se on tarttumista siihen, mitä tarjotaan. Samalla se tuo tietoiseksi sen, mitä ihminen itse haluaa. Kaikkein tärkeintä se on ihmiselle itselleen.

– Jokaisessa Se löytyi -tilaisuudessa, jossa olen ollut, on rukouksen aikana käsiä noussut. Muutamissa aika paljonkin.

Suurten lavojen julistajia ja hengellisiä opettajia ei ole Suomessa ollut ruuhkaksi asti – varsinkaan Kalevi Lehtisen poismenon jälkeen.

Puhakka ei tiedä ketään toista, joka tekisi evankelistan työtä kokopäiväisesti.

– Onneksi on paljon niitä, jotka kertovat omasta uskostaan kotiseudullaan esimerkiksi työpaikoillaan, harrastuksissaan ja hengellisissä tilaisuuksissa.

– Minusta kristityt myös osallistuvat aika ahkerasti kursseille ja koulutuksiin, joissa annetaan eväitä uskon asioista puhumiseen. Se on minusta tosi hyvä juttu.

Se löytyi -mission tapahtumatarjontaan voi tutustua kampanjan verkkosivuilla.