Evankelikaalien määrä Espanjassa kasvaa vauhdilla

 

Katolilaisten määrä jatkaa laskuaan Espanjassa. Kuvassa Toledon katedraali Espanjassa. Kuva: Pixabay

Tuoreet tilastotiedot kertovat, että protestanttien määrä Espanjassa on kasvanut viimeisten kahdenkymmenen vuoden ajan kahdeksankertaiseksi.

Tuoreet tilastotiedot kertovat, että evankelikaalien tai protestanttien määrä Espanjassa on kasvanut viimeisten kahdenkymmenen vuoden ajan kahdeksankertaiseksi. He muodostavat tällä hetkellä 1,96 prosenttia Espanjan väestöstä, mikä tarkoittaa yli 900 000 henkilöä. Tilaston on julkaissut Espanjan uskonnollisen moninaisuuden havaintoasema, ja siitä uutisoi Evangelical Focus -verkkolehti. 

Myös evankelikaalien kokoontumispaikkojen määrä on kasvanut. Vuonna 2020 evankelikaalisia kokoontumispaikkoja oli 4 283. Vuonna 2011 niitä oli noin kolme tuhatta. 

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Myös jotkin muut vähemmistöuskonnot, kuten buddhalaisuus ja islam, kasvavat. Eniten kasvua on kuitenkin ollut uskonnottomien parissa. Heidän osuutensa on kasvanut kahdessakymmenessä vuodessa 10,25 prosentista 28,62 prosenttiin. Vastaavasti katolilaisten määrä on jatkanut rajua pudotusta. Kun vuonna 1998 vielä yli 83 prosenttia espanjalaisista oli katolilaisia, vuonna 2018 prosenttiluku oli 64,8.

 
artikkelibanneri Uusi Tie