Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Eurooppa ei ole enää kauan kristillisin maanosa

 

Euroopan kirkkojen on syytä sisäistää kristikunnassa tapahtuneet muutokset.
– Uskon, että Jumala haluaa siunata meitä eurooppalaisia nuorten kirkkojen kautta, Suomen Vapaakirkon lähetysjohtaja Richard Brewis toteaa Vapaakirkon lähetystyön 120-vuotisjuhlavuoden alkaessa.

– Jos haluamme kokea sitä iloa ja toivoa, mikä heillä on, olemmeko valmiit nöyrtymään Jumalan eteen ja ottamaan vastaan siunauksen Afrikan, Aasian ja Latinalaisen Amerikan uskovien kautta, Brewis kysyy.
– Eurooppa oli yli tuhat vuotta kristillisin maanosa. Nyt maailman kristityistä 25 prosenttia löytyy Latinalaisesta Amerikasta, 21 prosenttia Afrikasta, 17 prosenttia Aasiasta ja 10 prosenttia Pohjois-Amerikasta. Euroopassa on yhä 26 prosenttia maailman kristityistä, mutta emme ole enää kauan kristillisin maanosa, Brewis muistuttaa.

Ensimmäinen Suomesta lähetystyöhön lähetetty nainen siunattiin työhön 120 vuotta sitten. Helsingissä syntynyt kotiopettajana toiminut vapaakirkollinen Agnes Meyer suuntasi matkansa Kiinaan. Suomen Vapaakirkon lähetystyön 120-vuotisjuhlavuoden aikana iloitaan erityisesti Kiinan seurakunnan valtavasta kasvusta. Kiinaa muistetaan muun muassa haastamalla 120 maratoonaria elokuussa Helsinkiin hankkimaan varoja, joilla ostetaan raamattuja JiangXin kristityille.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024