Etiopia: Kristitty poliisi pakkotoimien kohteena

 

Etiopian itäosien somalialueella työskentelevää kristittyä poliisia kehotettiin palaamaan islamiin, mutta hän kieltäytyi vedoten perustuslain takaamaan uskonnonvapauteen. (Kuva: World Watch Monitor)

25-vuotias Adane (peitenimi) on kasvanut Etiopian itäosien somalialueella. Hän kuuluu heimoon, jonka jäsenistä lähes kaikki ovat muslimeja. Adane kääntyi kaksi vuotta sitten kristityksi.

Eräs Adanen työtovereista puolisotilaallisessa Liyoun poliisissa oli tehnyt hänestä valituksen Etiopian Somali-osavaltion ihmisoikeusvirastoon, koska Adanen oli kuultu puhuvan kristinuskosta virkapukuisena.
Ihmisoikeusvirasto kehotti Adanea palaamaan islamiin, mutta tämä kieltäytyi vedoten perustuslain takaamaan uskonnonvapauteen. Sen jälkeen hänet pidätettiin.

Ihmisoikeusviraston puheenjohtajan puututtua asiaan Adane vapautui, mutta hänet oli jo erotettu poliisivoimista. Niinpä häntä kehotettiin siirtymään toiselle alueelle, koska hän oli saanut liikaa paikallisia vihamiehiä.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Muslimienemmistöisen alueen perheet ja yhteisöt suhtautuvat vihamielisesti kristityksi kääntyneisiin. He ovat erityisen haavoittuvaisia etnisten konfliktien kärjistyessä. Oromojen ja somalien välinen konflikti on jatkunut vuosia ja ajanut lähes 3 miljoonaa pakolaisiksi. Viime vuoden elokuun väkivaltaisuuksissa kristittyjä surmattiin ja kirkkoja poltettiin. Kaksi kuukautta aiemmin 20 kristittyä surmattiin Oromian Bale Gobassa.

Lähde

Etiopia on sijalla 28 Open Doorsin World Watch 2019 -listalla. Siinä on nimetty 50 maata, joissa on vaikeinta elää kristittynä. Lue lisää.

 
Lahjoita A