Etelä-Sudanin kirkon jäsenmäärä tuplaantui kymmenessä vuodessa

 

Raamattu, selkeä opetus ja pastoreiden oma esimerkki luovat pohjan sille, että Etelä-Sudanin ja Sudanin luterilainen kirkko kasvaa.

– Ihmisiä vakuuttaa se, että pastorit elävät itsekin käytännössä sen mukaan kuin saarnaavat, sanoo Etelä-Sudanin ja Sudanin luterilaisen kirkon pastori Nicholas Kumbo Louis.

Kirkon jäsenmäärä on tuplaantunut kymmenessä vuodessa ja on nyt noin 60 000.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Nicholas Kumbo Louis toimii kirkon pappisseminaarin dekaanina ja koordinoi myös kirkon koulutusta ja terveydenhuoltoprojekteja. Hänen perheeseensä kuuluvat vaimo ja 7-vuotias tytär, ja lisäksi hän huolehtii kolmesta orpolapsesta.

– Olen onnellinen, kun saan tehdä työtä Herralle. Aiemmin Khartumissa suorittamani yliopistotutkinnon takia saisin töitä ja parempaa palkkaa valtion projekteissa, mutta otan mieluummin pientä palkkaa ja teen suurta työtä, hän hymyilee.

Kumbo Louis vieraili Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen kutsumana Evankeliumijuhlassa Sastamalassa kesäkuun lopussa.

Uusissa kylissä kastetaan kymmenittäin kerralla

Kirkko kasvaa koko ajan, kun hengellinen opetus ja koulutus tavoittaa ihmisiä. Paikalliset pastorit vierailevat myös pakolaisleireillä jakamassa sekä hengellistä että materiaalista apua. Etelä-Sudanista löytyy yhä kyliä ja heimoja, joissa ei ole kuultu sanomaan Jeesuksesta. Silloin ihmisiä saatetaan kastaa uskoon kymmenittäin samalla kertaa.

– Monesti saatamme kokea haluttomuutta tai pelkoa mennä julkistamaan Jumalan sanaa paikkoihin, joissa on konflikteja, tappamista, sotaa ja monenlaista kärsimystä. Mutta se on meidän tehtävämme. On mentävä heidän luo, jotka eivät tunne Jeesusta. Julistamme heille mahdollisuutta kääntyä välinpitämättömyydestä, synnistä, syyllisyydestä ja Saatanan kynsistä valoon: vastaanottamaan syntien anteeksiantamus Kristuksessa ja ikuinen perintö, jonka Jeesuksen uskovat saavat.

– Jumala on sanassaan luvannut olla meidän kanssamme, muistutti Nicholas Kumbo Louis puheessaan evankeliumijuhlassa.

TEKSTI: MARJAAANA PERTTULA

Lue lisää Etelä-Sudanin herätyksistä Uuden Tien verkkosivuilta: Afrikan kirkon kasvussa Raamattu on rakas (maksullinen artikkeli).

 
artikkelibanneri Uusi Tie