Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Neal Morse Band esiintyy huomenna Suomessa

 

Neal Morse Band päättää Alive again -kiertueensa lauantaina Keuruulla.

Yhdysvalloissa viime vuonna ykköseksi progen hall of fame -äänestyksessä valittu Neal Morse on ollut huipulla jo 20 vuotta.

Lauantaina 25.7. Neal Morse Band konseroi Isossa Soitossa Keuruulla. Toista kertaa Suomeen konsertoimaan tuleva artisti tuo mukanaan huippumuusikoista koostuvan bändin. Rumpali Mike Portnoy on usein valittu parhaimmaksi rumpaliksi Modern Drummer Magazinen äänestyksissä.

Morse ja Portnoy ovat tehneet jo pitkään musiikillista yhteistyötä. Työ näkyy esimerkiksi Morsen sooloalbumeilta Testimony I ja II, joissa Morse jakaa vahvalla musiikin kielellä todistuksensa uskoontulostaan.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Neal Morse Bandin uusin albumi Grand Experiment ilmestyi helmikuussa 2015. Bändi kokoontui studioon ilman mitään etukäteismateriaalia. Biisit syntyivät bändin jäsenten yhteistyöllä paikan päällä. Levyä on kehuttu muun muassa musiikkisivustoilla.

”Progressiivisen rockin klassikko, jota tullaan kuuntelemaan vielä 20 vuoden päästä!”

Bändi on parhaillaan Alive again -kiertueella Pohjois-Eurooppassa ja päättää kiertueensa Keuruun konserttiin. Ennen Suomeen tuloaan bändi on konsertoinut muun muassa Saksassa, Norjassa ja Ruotsissa.

Iso Soitto -festivaaleilla Neal Morse on mukana vielä sunnuntain musiikkijumalanpalveluksessa, jossa hän esiintyy sooloartistina ja puhuu.

”Vielä kerran, pojat!”

Iso Soitto tarjoaa myös suomalaisen gospelmusiikin ystäville suurta tuomalla lavalle Heurekan. 1980-luvulla perustettu Heureka edusti aikanaan Suomi-gospelin terävintä kärkeä. Alkuperäisessä kokoonpanossa soittivat ja lauloivat mm. Exitin kosketinsoittajana tunnettu Jari Levy, sekä Rauno Karmitsa, joka on myöhemmin toiminut pastorina ja muusikkona.

Bändi julkaisi albumit Heureka (1987) ja Muut äänet (1989), jotka ovat jääneet osaksi suomalaista gospel-historiaa. Ensimmäiseltä levyltä monille tuttuja kappaleita ovat muun muassa Rakkauden kulkuri ja Sodan jälkeen. Vuonna 1990 monet jäivät kaipaamaan bändin paluuta Heurekan lopettaessa.

Heuraka esiintyy Iso Soitto -festivaaleilla asenteellä ”Vielä kerran, pojat!”. Festivaaleilla julkaistaan myös Heurekan ensilevy, johon on lisätty ektraksi pari bonusraitaa.