Kaija Martinin ja Seija Järvenpään muistotilaisuudet pidetään Kiimingissä ja Seinäjoella

 

Tänään perjantaina 24.7. tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Kansanlähetyksen avustustyöntekijät Kaija Martin ja Seija Järvenpää saivat surmansa Afganistanissa.

Tänään järjestetään kello Kaija Martinin muistoseurat Kiimingissä ja Seija Järvenpään muistotilaisuus Seinäjoella. Martinin tilaisuudessa on mukana Liisa Kingma, joka työskenteli yli kaksikymmentä vuotta Afganistanissa. Seinäjoella rukoushetkessä puhuu Jukka Sariola, joka oli Järvenpään ystävä. Järvenpään muistotilaisuus pidetään toritapahtuman yhteydessä kello 17.30. Martinin muistoseurat järjestetään Kiimingin seurakuntakeskuksessa kello 17.30.

Etelä-Pohjanmaan Kansanlähetyksen julistustyöntekijä Juha Vihriälä kommentoi piirin viime vuoden tunnelmia Uudelle Tielle:

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Se oli hyvin koskettava asia. Se oli niin iso juttu, että se pysäytti kaiken pitkäksi aikaa. Meni aikaa, ennen kuin tajusi, että tämä on oikeasti totta. Se oli kesän mieleenpainuvin asia.

Kaksi moottoripyörällä ajanutta aseistautunutta miestä oli lähestynyt taksia, jonka kyydissä Järvenpää ja Martin olivat, ja avanneet tulen.

Seija Järvenpää toimi Heratissa kyläyhteisön kehittämistehtävissä, sekä valmisteli sosiaali- ja mielenterveysprojektia. Kaija Martin oli kansainvälisen avustusjärjestön aluejohtaja. Hänen tehtäviinsä kuului naisten aseman ja toimeentulomahdollisuuksien parantaminen.