Afganistanissa surmattiin kaksi Kansanlähetyksen työntekijää

 

Afganistanin Heratissa surmatut suomalaiset avustustyöntekijät olivat Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen työntekijöitä. Uhrit työskentelivät Afganistanissa kansainvälisen kristillisen avustusjärjestö IAM:n (International Assistance Missionin) tehtävissä.

Suomen ulkoministeriö kertoi Twitter-tilinsä kautta iltapäivällä, että kaksi suomalaista avustustyöntekijää on surmattu Afganistanin Heratissa.

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys on julkaissut tiedotteen, jossa se vahvistaa henkilöiden olleen järjestön palveluksessa.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Syvästi surren ja järkyttyneinä vahvistamme, että kaksi avustustyöntekijäämme on surmattu Länsi-Afganistanissa, Heratissa. Otamme osaa omaisten suruun ja rukoilemme heille voimia tämän suunnattoman menetyksen keskellä, sanoo lähetysjohtaja Mika Tuovinen.

Viranomaiset tutkivat parhaillaan surmatöitä. Samoin Kansanlähetys tiedottaa asiasta Tuovisen mukaan mahdollisimman pian.

Kansanlähetys on yksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon virallisesta seitsemästä lähetysjärjestöstä.

Afganistanissa on myös aiemmin tapettu IAM:n työntekijöitä. Seurakuntalainen uutisoi neljä vuotta sitten IAM:n työntekijöiden ja yhteistyökumppanien surmista.

Kansanlähetyksen tiedote.

YLE:n uutinen.

 
artikkelibanneri Uusi Tie