Espoon toiseksi vanhin kirkkorakennus tuhoutui tulipalossa

 

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta varhain aamulla klo 3.27 . Kuva: Sari Savela

Perkkaan kappeli on tuhoutunut täysin varhain kiirastorstaiaamuna syttyneessä tulipalossa.

Kehä I:n varrella Espoossa sijaitseva Perkkaan kappeli syttyi palamaan varhain kiirastorstaiaamuna. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta klo 3.27. Samalla ilmoitus palosta meni Espoon seurakuntayhtymän työntekijöille.

”Hälytimme myös meidän oman organisaatiomme paikalle. Voitiin vain oikeastaan todeta se, miltä siellä näytti, olisikohan se oikea termi täyden palon vaihe”, Espoon seurakuntayhtymän hallintojohtaja Risto Hämäläinen sanoo Iltalehden haastattelussa.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä. Pelastuslaitoksen mukaan tulipalo on saanut alkunsa rakennuksen ulkopuolelta, joten tuhopolton mahdollisuutta ei ole poissuljettu. Poliisi tutkii asiaa.

Leppävaaran seurakuntaan kuuluva Perkkaan kappeli on rakennettu vuonna 1929 ja on Espoon tuomiokirkon jälkeen toiseksi vanhin kirkkorakennus Espoossa. Kappeli peruskorjattiin vuonna 2014.

Sammutustyöt Perkkaan kappelilla jatkuivat vielä aamupäivällä. Pelastuslaitoksen mukaan rakennus on tuhoutunut palossa täysin. Espoon seurakuntien Twitter-tilin mukaan hirsirakenteisesta kappelista onnistuttiin pelastamaan ehtoollisvälineistöä ja kirkkotekstiilejä. Palosta on aiheutunut mittavat aineelliset vahingot, mutta henkilövahingoilta on vältytty.

Perkkaan kappeli on ollut suosittu kaste- ja vihkikirkko. Kiirastorstaina siellä oli tarkoitus järjestää messu klo 19.