Esko Valtaoja HS.fi:ssa: Ruoka on ottamassa uskonnon paikkaa

 

Professori Esko Valtaojan mukaan ruokaintoilu on ottamassa uskonnon paikkaa. KUVA: Wikimedia Commons/Soppakanuuna

”Esimerkiksi luomuun liittyy pseudouskonnollisia ajatuksia, jossa luonto kohotetaan mystiseen asemaan”, tähtitieteen professori Esko Valtaoja toteaa tänään Helsingin Sanomien verkkosivuilla. Uutisessa arvellaan, että gluteenittomasta ruokavaliosta on tulossa seuraava suosikki, joka saattaa selättää karppauksen.

”Maailman pitkän ajan trendejä pohtineen” professori Esko Valtaojan mukaan ruokatrendit johtuvat ainakin osittain siitä, että ihmisillä on varaa valita. Hänestä ruoka on ottamassa uskonnon paikkaa. Valtaoja ennustaa, että lähiruoka ja geeniruoka kasvattavat suosiotaan ja toisaalta tehoeläintuotannosta aletaan vähitellen luopua.

Esko Valtaoja tunnetaan tieteen popularisoijana ja uskontokriitikkona. Hän on kirjoittanut yhdessä Tampereen emerituspiispa Juha Pihkalan kanssa kaksi kirjaa, Nurkkaan ajettu Jumala? (2004) ja Tiedän uskovani, uskon tietäväni (2010). Molemmat ovat voittaneet Vuoden kristillisen kirjan palkinnon. Uskonnolliselta vakaumukseltaan Valtaoja sanoo olevansa agnostikko.

TV7 neliöb, 17-31.5. MJa

Linkki Hs.fi:n uutiseen tässä.

 
Kevätkampanja 2021 Uusi Tie