Erikoishaastattelussa Suomeen paennut Benson

 

Bensonin vanhemmat murhattiin

Nigerialaisen Benson Ekhorutomwenin perheen murhasta on aikaa alle vuosi. Nyt hän hakee Suomesta turvapaikkaa.

Benson Osarabona Ekhorutomwenin, 20, elämä muuttui järkyttävällä tavalla 21.1.  2010. Kasvonsa peittäneet miehet tunkeutuivat Bensonin kotiin ja murhasivat hänen koko perheensä. Bensonin pikkuveli kuoli isoveljensä syliin.

Murhaajat myös polttivat Bensonin kodin, ja sen illan jälkeen hänellä ei ollut paikkaa, mihin mennä. Bensonin sukulaisia asuu Nigeriassa, mutta mies epäilee heidän olleen mukana surmissa.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Kristittyjä vainotaan Nigeriassa

Bensonin suvun yhteyden on rikkonut kaksi eri uskontoa: kristinusko ja islam. Bensonin isä, Joshua Ekhorutomwen, oli helluntailaispastori, mutta äiti oli alun perin muslimi. Kun Bensonin äiti kääntyi hänen isänsä kautta kristityksi, suku alkoi vihata heitä.

Bensonin perhe ei ole poikkeus Nigeriassa, jota repii kiistat muslimien ja kristittyjen välillä. Veljet nousevat veljiään vastaan. Me­dias­sa puhutaan Nigerian jakami­sesta kahtia, koska monet ovat sitä mieltä, että kaksi vahvaa uskontoa ei mahdu samaan maahan.

Tilanteen vakavuudesta kertoo se, että kristittyjä tapetaan ja kirkkoja poltetaan jatkuvasti. Sinäkin iltana, kun Ekhorutomwenin perhe surmattiin, myös monet muut kristityt perheet kokivat saman kohtalon.

Turvapaikanhakijana Suomessa

Jäätyään yksin Benson ei osannut muuta kuin itkeä. Hänellä ei ollut jäljellä mitään. Benson hortoili koti­kaupunkinsa Josin kaduilla ja nukkui pysäköityjen autojen alla, kunnes ranskalainen pappi Francis löysi hänet.

Pappi-Francisin ansiota on se, että Benson on tänään Suomessa. Francis järjesti hänet Suomeen jollakin nuorelle miehelle tuntemattomalla tavalla.

Lue koko Bensonin tarina Nuotta.comista ja katso miehestä tehty TV7:llä esitetty keskusteluohjelma Kissa pöydälle.