Entiset kriminaalit julistivat Kristusta Lahdessa

 

Lauri ”Late” Johanssonia kiiteltiin puheensa jälkeen. Valokuva: Seppo Haavisto

Helteisellä Lahden torilla kävi kuhina elokuun toisena lauantaina. Normaalin toripäivän lisäksi paikalle kerääntyi väkeä ilmaisten makkaroiden ja lettujen houkuttelemana. Kaupan päälle sai kuulla evankeliumia.

Peräti kuuden tunnin ajan kaiuttimista kaikui rosoinen ja kaunistelematon sanoma sanoin ja sävelin. Ex-Criminal Day -tapahtuman pääjärjestäjä, Citymissionin Ali Niemelä kehuu äänimiksaajan oivallusta.

– Usein toritapahtumissa moni jää kuuntelemaan kaukaa, kun ei ehkä kehtaa tulla tapahtumalavan lähelle. Nyt äänimies Kimmo Metsämäki oli näppärästi sijoittanut kaiuttimet siten, että torin laidoillekin ääni kuului selkeänä, muttei liian voimakkaana.

SEKL Neliöb. vko 12. MJa

Lauri ”Late” Johansson pääsi pitkän tuomion jälkeen vapauteen alkukesästä. Johanssonin todistus sai monet torin levottomat kulkijat pysähtymään, ja jotkut tulivat kiittelemään jälkeenpäin. Jeesus-keskeinen julistus oli osunut ja uponnut.

Nyt pyöveli iski verbaalisesti kovaa. Hänen sanomansa oli syrjäytyneiden ja kaikkein vähäosaisimpien voimakas puolustuspuheenvuoro.

Muusikko Jukka Tolonen on uskoontulostaan asti palvellut tapahtumissa vuodesta toiseen. Taas sävelet koskettivat, mutta varmaan yhtä paljon hänen persoonastaan huokuva rauha ja levollisuus. Torilla miehen tarinan tuntevia riitti juttusille.

Entinen ammattinyrkkeilijä, ”Käpylän pyöveli”, kaupunginvaltuutettu ja syrjäytyneiden auttaja, Jukka Järvinen, muisteli aikoinaan ottaneensa matsia Latenkin kanssa. Nyt pyöveli iski verbaalisesti kovaa. Hänen sanomansa oli syrjäytyneiden ja kaikkein vähäosaisimpien voimakas puolustuspuheenvuoro. Järvisen pääprojekteja on mm. asunnottomuuden poistaminen.

Viime kuukaudet ovat sotkeneet seurakuntien suunnitelmia, myös Ali Niemelä koki raskaan pettymyksen.

– Helsingin Kallion Tokoinrannassa piti järjestää suuri evankelioimistapahtuma tänä juhannuksena, valmistelut olivat pitkällä, mutta se oli pakko perua. Varaus paikalle on kuitenkin jo voimassa ensi juhannukseksi. Sillä alueella väkeä riittää!