Entinen vakooja löysi uuden yhteyden

 

Mosab Yousefin (vas.) tulkkina oli Avainmedian toiminnanjohtaja Niilo Närhi.

– Ainoa mahdollisuus todelliseen yhteyteen löytyy vain Kristuksessa. Tämä oli Hamas -järjestön perustajan, sheikki Hassan Yousefin pojan Mosabin viesti Suomen helluntaiherätyksen konferenssissa Keuruulla juhannuksena.

Mosab oli palestiinalaisten ensimmäisen kansannousun aikana pikkupoika. Hänen isänsä virui usein israelilaisissa vankiloissa, ja niin Mosab oppi vihaamaan juutalaisia.

Itse hän joutui ensimmäisen kerran vankilaan 17-vuotiaana. Siellä hänelle valkeni, että myös Hamas kidutti niitä omiaan, joita se epäili ilmiantajiksi. Kidutettujen huudot avasivat hänen silmänsä vihan ja koston mielettömyydelle.

Sansa Neliöb 10.9.-9.10. MJa

Kun Israelin tiedustelupalvelu Shin Bet värväsi vankeja vakoojikseen, Mosab suostui. Hänen tarkoituksenaan oli kuitenkin hankkia tietoja palestiinalaisille. Mutta pettymys Hamasiin muutti hänen mielensä.

Vuonna 2006 Mosab kääntyi kristityksi. Vähitellen kaksoiselämä, vihan ilmapiiri ja uuden uskon salaileminen alkoivat kuluttaa hänen terveyttään, ja niin hän pakeni Länsirannalta neljä vuotta sitten, ja asuu nyt Kaliforniassa.

Mosab ei halua asettua Lähi-idän konfliktissa kenenkään puolelle. Molemmilla puolilla on sekä hyviä että pahoja ihmisiä. Ja molempia Jumala rakastaa yhtäläisesti.

– Jos minä, Israelin tuhoamiseen omistautuneen terroristijärjestön kasvatti, olen voinut oppia rakastamaan juutalaisia ja vaarantamaan henkeni heidän puolestaan, silloin toivonpilkahduksiakin on, Mosab sanoo.

www.juhannuskonferenssi.fi

www.radiogospel.fi