Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Sisäministeri helluntaiherätyksen Juhannuskonferenssissa

 

Keskustelu välitettiin suorana Radio Gospelin nettitelevision välityksellä.

– Parisuhdekeskustelu sisältää aina arvopohjan. Näin totesi tuore sisäministeri Päivi Räsänen helluntaiherätyksen Juhannuskonferenssissa Keuruulla juhannuspäivänä.

Vaikka kirkolliset asiat kuuluvatkin Räsäsen toimenkuvaan, vierailu ei ollut helluntaiherätyksen katsastus, vaan ministeri osallistui avioliiton yhteyttä käsittelevään keskustelufoorumiin. Osallistumisesta oli sovittu jo aiemmin.

Räsäsen mukaan seksuaalista suuntautumista käsiteltäessä ihmisoikeuskysymysten ja moraalikysymysten ei tarvitse olla ristiriidassa keskenään. Ei ole arvovapaata näkemystä seksuaalisuudesta, koska näkemykset ihmisyydestä ja ihmisoikeuskysymyksistäkin pohjautuvat arvoihin. – Kansainvälinen oikeuskaan ei näe ristiriitaa siinä, että arvopohja on mukana parisuhteen näkemyksessä, Räsänen sanoi.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Saman totesi panelisti,  teologian professori Veli-Matti Kärkkäinen.

– On luontevaa, että kristityt haluavat ajaa sellaista käsitystä perheestä ja avioliitosta, jonka he näkevät nousevan Raamatusta. Islamilaisissakin yhteiskunnissa pidettäisiin itsestään selvänä, että arvopohja on mukana parisuhteesta päätettäessä, hän sanoi.

Räsänen arveli syksyn TV2:n Homo-illan aiheuttaman kohun johtuneen arvoympäristön muuttumisesta. Panelisti, teologi Esa Hyvönen totesi Suomen olevan konsensusyhteiskunnan ja arveli, että siksi meidän on niin vaikea hyväksyä vastakkaisia näkemyksiä.

Juontaja Ari Kattainen oli harmissaan ongelmattoman avioliiton myytistä. Hän kehottikin puhumaan mahdollisista ongelmista.

– Esimerkiksi seurakuntien avioliittoleirejä kannattaa kokeilla, Päivi Räsänen suosittteli.