Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Ennakkoluulojen rikkomista huumorin varjolla

 

Dean Obeidallah on yksi tapahtuman järjestäjistä.

New Yorkin ja mahdollisesti koko USA:n ensimmäinen muslimikomediafestivaali tähtää ennakkoluulojen rikkomiseen ja asenteiden muuttamiseen.

Muslim Funny Fest kokoaa 14 muslimi stand-up koomikkoa New Yorkiin heinäkuun lopussa. Tapahtuman järjestäjät Dean Obeidallah ja Maysoon Zayid kertovat Huffington Postin haastattelussa, että heidän mielestään on tärkeää kertoa avoimesti muslimin arjesta, vaikka huumorin keinoin.

“Meitä koomikkoja yhdistävä tekijä on ikävä kyllä viha ja suvaitsemattomuus, joka kohdistuu meihin amerikkalaisina muslimeina. Toivon, että Muslim Funny Fest voisi jotenkin lieventää sitä vihaa”, Zayid kertoo. Toivomus on aiheellinen, sillä tutkimusten mukaan amerikkalaisten asenteet muslimeita kohtaan ovat huonontuneet viime vuosina.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Obeidallah kertoo, että hänen toiveensa mukaan yleisöstä löytyisi monia ei-muslimeita erilaisista taustoista ja uskonnollisista yhteisöistä. “Me koemme vahvasti tarpeen näyttää kaikille, että muslimitkin voivat olla hauskoja, että meillä on huumorintajua ja, mikä tärkeintä osaamme nauraa itsellemme”, hän painottaa.

 

Lähde: The Huffington Post

Kuva: Muslim Funny Fest trailer

 

Aiheet

,