Emerituspaavi Benedictus kuollut – arkkipiispa Luoma Twitterissä: ”Merkittävä hengellinen johtaja pääsi lepoon”

 

Emerituspaavi Benedictus XVi erosi paavin tehtävästä vuonna 2013. Kuva: Pixabay

Emerituspaavi Benedictus XVI nukkui pois 95 vuoden iässä lauantaina klo 9.34 Vatikaanissa sijaitsevassa kodissaan. Vatikaanin mukaan hautajaiset järjestetään torstaina 5. tammikuuta.

Benedictus XVI oli katolisen kirkon ylin johtaja 2005-2013. Hän oli ensimmäinen paavi 600 vuoteen, joka erosi elinikäisenä pidetystä paavin tehtävästä. Benedictus XVI eli Joseph Razinger oli syntyjään saksalainen. Edellisen kerrran saksalainen nimitettiin paaviksi monta sataa vuotta aikaisemmin. Ratzinger oli katolisen kirkon 265. paavi.

Emerituspaavi Benedictus eli hiljaista elämää Vatikaanin entisesssä Mater Ecclesiae -luostarissa paavin tehtävästä eroamisensa jälkeen.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Keskiviikkona 28.12. paavi Fransicus kehotti Twitterissä ihmisiä rukoilemaan vakavasti sairaan emerituspaavi Benedictus XVI puolesta. Twiitisssään hän kehotti ihmisiä pyytämään, että Herra lohduttaisi ja tukisi rakkaudellaan emerituspaavia. Loppuviikosta Vatikaanista tiedotettiin emerituspaavin tilan olevan vakava, mutta vakaa. Hän menehtyi lauantaina klo 9.34.

Emerituspaavin ruumis on maanantaiaamusta 2. tammikuuta 2023 alkaen esillä Pietarinkirkossa. Vatikaani on tiedottanut, että hautajaiset järjestetään torstaina 5. tammikuuta.

Arkkipiispa Tapio Luoma luonnehti emerituspaavi Benedictusta merkittäväksi hengelliseksi johtajaksi Twitterissä. ”Siunattu olkoon hänen muistonsa. ’

’Herra, nyt sinä annat palvelijasi rauhassa lähteä, niin kuin olet luvannut.’ Luuk. 2:29, ” Luoma kirjoitti twiitissään.