Elokuva poikkeuksellisesta junamatkasta Pariisiin

 

Elokuva ”15:17 to Paris” tulee Yhdysvalloissa ensi-iltaan helmikuussa. Kuvassa on elokuvan juliste.

Pitkän uran tehnyt 87-vuotias elokuvantekijä Clint Eastwood on ohjannut tositapahtumiin perustuvan elokuvan kolmesta nuoresta amerikkalaisesta, jotka taltuttivat vuonna 2015 junassa Pariisiin matkalla olleen terroristin.

Amerikkalainen elokuva 15:17 to Paris esittelee kolmen tavallisen miehen uskoa ja rohkeutta. Heidän poikkeuksellisiset sankaritekonsa säästivät satojen ihmisten elämän, Christian Post uutisoi.

” Varhain illalla elokuun 21. päivänä vuonna 2015 maailma katseli pökertyneenä, kun media raportoi ehkäistystä terrori-iskusta Thalysin junassa numero 9364, jonka päämääränä oli Pariisi. Iskun olivat estäneet kolme rohkeaa nuorta amerikkalaista, jotka matkustivat ympäri Eurooppaa”, elokuvan kuvauksessa sanotaan.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

”Elokuva seuraa ystävysten elämän kulkua lapsuudesta siihen, kun he myöhemmin löysivät jalansijan elämässä aina siihen hämmästyttävään tapahtumien sarjaan asti, joka johti hyökkäykseen. Pelottavan koettelemuksen aikana heidän ystävyytensä ei horju, vaan siitä tulee heidän vahvin aseensa, joka mahdollistaa sen, että he pystyvät pelastamaan yli 500 matkustajan hengen.”

Elokuva pohjautuu Anthony Sadlerin, Alek Skarlatoksen ja Spencer Stonen elämäntarinaan.

”Todennäköisyys sille, että tämänkaltainen tilanne tapahtuisi meille on niin tähtitieteellisen pieni, että se ei voi olla vain sattumaa; Jumalalla on siinä kätensä pelissä”, Skarlatos sanoi Christian Postille antamassaan lausunnossa. Stone lisäsi: ”Uskon, että olemme astioita, joita Hän käyttää tehdäkseen työtään. Ja oli kunnia tehdä jotain niin hyvää.”

Sadler puolestaan pohti: Luulen, että on meidän vastuullamme ottaa vastaan viesti, olla vastuullisia ja levittää sitä niin laajalle kun pystymme, niin että emme tuhlaa sitä mahdollisuutta, minkä olemme Jumalalta saaneet. Meidän on tarkoitus levittää tarinaa. Se on tarkoitettu koskettamaan ihmisiä.”

Elokuvan kulissien takana -osiossa Eastwood selittää, miksi hän halusi nostaa esiin tavallisia sankareita. Hän myös avautuu siitä, miksi hän pyysi miehiä esittämään itseään valkokankaalla.

”Ei ole ollut tietoinen valintani tehdä elokuvia sankareista. Tämä on kiinnostava tarina tavallisista ihmisistä, jotka tekevät epätavallisia tekoja. Olin etsinyt monia hyviä näyttelijöitä, mutta palasin jatkuvasti katselemaan näiden miesten kasvoja ja lopulta yhtenä päivänä kysyin, luuletteko, että pystyisitte näyttelemään itseänne”, Eastwood muistelee.

”Mitä enemmän he sitä ajattelivat, sen innostuneempia he olivat. Osoittautui, että heillä kaikilla oli luontainen näyttelemisen lahja. Heille oli myös puhdistavaa mennä takaisin tapahtumahetkeen ja elää se uudelleen.”

Elokuvassa näyttelevät lisäksi Hollywood-näyttelijät Judy Greer, Tony Hale ja Jenna Fischer.

Clint Eastwood on aiemminkin ohjannut tositapahtumiin perustuvia elokuvia, kuten elokuvat Sully ja American Sniper. Elokuva saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa 9.2. Sen Suomen ensi-ilta ei ole vielä tiedossa.