Eläkkeelle jäävä Mikko Heikka: ”Seuraajan etsintä syytä käynnistää”

 

Mikko Heikka ilmoitti Radio Dein haastattelussa olevansa valmis siirtymään eläkkeelle nopealla aikataululla. Kuva: Markku Mattila

Espoon piispa Mikko Heikka aikoo siirtyä piispan tehtävistä eläkkeelle jo lähitulevaisuudessa. Heikka totesi Radio Deille, että uuden piispan etsintä on syytä aloittaa pian. Hän arvioi voivansa jättää piispanviran ”hyvissä ajoin ennen vuotta 2012”, jotta ”viestikapulan vaihtaminen sujuu rauhallisissa merkeissä”.

Heikka täyttää vuoden 2012 syyskuussa 68 vuotta. Hän kertoi päätoimittaja Kirsi Rostamon haastattelussa haluavansa jättää piispan tehtävät jo selvästi ennen tuota ajankohtaa.

– Minusta on hyvä lähteä liikkelle ajoissa. On tärkeää, että seuraava piispa on hyvissä ajoin valmiina ja siirtymäaika on riittävän pitkä, että pystyn mentoroimaan häntä ja tämän viestikapulan vaihtaminen tapahtuu rauhallisissa merkeissä, kertoo Mikko Heikka Radio Dein Viikon vieras -haastattelussa.

Dei Neliöb. 4.-7.3.

Heikka toivoo voivansa jättää seuraajalleen espoolaisen identiteetin omaavan hiippakunnan, joka keskittyy jatkossa yhä vahvemmin kirkon hengellisen identiteetin vahvistamiseen.

– Tulevaisuudessa, kun kirkon voimavarat vähenevät, kirkon hengellisen identiteetin, jumalanpalvelusidentiteetin ja spiritualiteetteihin liittyvän identiteetin korostaminen on ensiarvoisen tärkeätä.

Mikko Heikka on Espoon hiippakunnan ensimmäinen piispa. Hän aloitti vasta perustetussa hiippakunnassa 1. tammikuuta 2004.

Espoon piispa Mikko Heikan Viikon vieras -haastattelu kuullaan Radio Deissä tiistaina 23.11. kello 21.35.

Kuuntele, miten Espoon piispa Mikko Heikka perustelee päätöstään siirtyä eläkkeelle:

 

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)