Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Ekaluokkalaiset siunataan jälleen koulutielle

 

Kuva: Pixabay.com

Koulun alkaminen on koko perheelle uusi ja jännittävä asia. Lapsen elinpiiri laajenee ja itsenäisyys lisääntyy. Siunattuna on turvallista aloittaa koulutie.

Ekaluokkalaisten siunaamistilaisuudet ovat yhteisöllisiä ja suosittuja tapahtumia. Monet perheet haluavat saada Jumalan siunauksen lapsensa koulutaipaleelle.

Kouluvuoden aloitusaika vaihtelee paikkakunnittain. Kymmenet seurakunnat siunaavat ekaluokkalaiset matkaan. Seurakunnat ympäri Suomen järjestävät ekaluokkalaisten siunaushetkiä elokuussa juuri koulun alkua edeltävällä viikolla sunnuntain messussa tai koulupäivää edeltävänä iltana. Osa seurakunnista on siunannut kouluun lähteviä jo keväällä eskarivuoden päätteeksi.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Torstain 11.8. Yle Radio 1:n aamuhartaudessa klo 6.15 ja uusintana klo 7.50 koulujen aloituksesta puhuu pastori Mari Leppänen.

Listaus seurakuntien koululaisten siunaustilaisuuksista ja niiden ajankohdista on Suuremman suojassa -kampanjan verkkosivuilla www.suuremmansuojassa.fi.

Kirkko aloittaa ekaluokkalaisten kouluun siunaamisella reilun vuoden mittaisen kampanjoinnin, jonka teemana Suuremman suojassa. Kirkko haluaa kampanjallaan korostaa erityisesti ihmisarvon tärkeyttä yhteiskunnassa. Ekaluokkalaisten kouluun siunaaminen on osa kampanjaa. Sosiaalisessa mediassa jaettavia Suuremman suojassa -meemejä löytyy kampanjan verkkosivuilta.