Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Dingon kosketinsoittaja kertoo uskoontulostaan Kotilääkäri-lehdessä

 

Dingon kultavuosien kokoonpano saapui Neumannin johdolla kertomaan yhtyeen suunnitelmista vuodelle 2017 lehdistötilaisuuteen 10. helmikuuta 2017. Porissa vuonna 1982 perustettu Dingo tekee paluun estradeille tänä vuonna. Dingo eli Jouni (Jonttu) Virta, Pertti (Nipa) Neumann, Pertti (Pepe) Laaksonen, Veli-Pekka (Pete) Nuotio ja Juha (Quuppa) Seitonen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Usko Jeesukseen uudisti Pete Nuotion elämän.

”Enää ei tarvinnut olla huolissaan siitä, mitä kuoleman jälkeen. Tieto pelastuksesta vapautti. Se kokemus on osoittautunut erityisen tärkeäksi nyt, kun vaimoni on sairastunut”, kertoo Pete Nuotio, legendaarisen Dingo-yhtyeen kosketinsoittaja Kotilääkäri-lehdessä (6/2017).

Dingon suosio oli huipussaan vuosina 1984–1986. Nuotio muistelee, kuinka tuolloin yhtyeen jäsenten yksityisyys loppui.  Samoihin aikoihin hän meni naimisiin uskovaisen naisen kanssa. Vaimo oli ensimmäinen uskovainen, johon Nuotio tutustui. Oma uskoontulo antoi kuitenkin odottaa. Kolme vuotta sitten hän koki olevansa ”tyytymätön sisäiseen itseeni” ja viettäneen ”vahingollista elämää”.

IK-opisto Neliöb. 20.11.-3.12. MJa

”Se ei ollut mikään big bang”

Tuossa tilanteessa Nuotio tarttui Raamattuun, joka huokui armoa, syntien anteeksiantamusta ja sanomaa kuolemanjälkeisestä elämästä.

”Varsinaista uskoontulon hetkeä en kuitenkaan hahmota. Se ollut mikään big bang, vaan pikemminkin prosessi”, Nuotio sanoo.

Heräämisen myötä hän vapautui siitä huolesta, mitä kuoleman jälkeen tapahtuu. Usko on auttanut myös hyväksymään vaimon vakavan neurologisen sairauden.

”Vaikka elämä on vaikeampaa, uskoontuloni jälkeen parisuhde voi paremmin kuin ennen”, Nuotio todistaa.

Nuotio kertoo ihmetelleensä jälkeenpäin, kuinka yksinkertaista uskoontulo lopulta oli.

”Miksen tajunnut sitä aiemmin? Tärkeää on tunnistaa omassa päänupissa olevat esteet uskon tiellä ja voittaa ne.”

Nuotio kertoo, että uskoontulossa vaikeinta on päästää irti omavoipaisuudesta, eli siitä ajatuksesta, ettei tarvitse ketään tai mitään, varsinkaan Jumalaa.

”Usko on antanut henkisiä voimia, mikä on helpottanut elämää valtavasti. Tunnen eläväni elämäni parasta aikaa”, Nuotio todistaa Kotilääkärissä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet