Heinävedellä kadonneen nunnan laajamittaiset etsinnät on lopetettu

 

Kyseinen lyhty löytyi etsintöjen aikana. Kuva: Poliisi

Poliisi jatkaa Heinävedellä tiistaina 11.7. kadonneen nunnan etsintää omin voimin.

Poliisi tiedotti eilen, että nunna Irmeli Vuolteen laajamittaiset etsinnät on lopetettu. Luostarissa nunna käytti nimeä Elisabeth. Useiden poliisipartioiden lisäksi etsintään osallistui 40 vapaaehtoista. Tiedotteessaan poliisi kiittää kaikkia tietoja antaneita ja etsintään osallistuneita työpanoksesta ja avusta.

Jatkossa nunnaa etsitään poliisin omin voimin. Etsinnöissä käytetään kadonneiden etsintään erityisesti koulutettuja koiranohjaajia ja koiria. Poliisin mukaan vaikeakulkuinen maasto vaikeuttaa koirien toimintaa. Etsintää jatketaan kulloinkin käytettävissä olevien resurssien puitteissa. Poliisi pitää epätodennäköisenä, että Vuolteen olisi enää liikuntakykyinen.

Oikeus Sanaan_SEKLkesäkeräys1kk_vuosisop

Hepomäentien varresta löytyi etsintöjen aikana kynttilälyhty. Poliisi selvittää nyt, liittykö lyhty jotenkin kadonnesseen nunnaan.

– Luostari ei ole tunnistanut lyhtyä. On se sen verran poikkeuksellinen näky korpitiellä, että kaikki siihen liittyvä käydään läpi, rikoskomisario Harri Hauhia kertoi STT:lle.

Poliisi pyytää edelleen ilmoittamaan mahdollisista havainnoista katoamiseen liittyen. Nunnan katoamiseen ei epäillä liittyvän rikosta.

 

Aiheet

,