Diakin työryhmä punnitsemaan Järvenpään ja Kauniaisten toimipaikkojen tulevaisuutta

 

Diakin ylläpitäjähallitus on päättänyt allekirjoittaa opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa sopimuksen, jonka mukaan Diakonia-ammattikorkeakoulu tekee vuoden 2012 loppuun mennessä päätöksen siitä, yhdistetäänkö kirkon nuorisotyöntekijöiden ja diakonien koulutus yhteen toimipisteeseen. Hallitus asetti perjantaina työryhmän selvittämään, millaisia toiminnallisia ja taloudellisia edellytyksiä yhdistämiseen olisi.

Diakonia-ammattikorkeakoulun rehtori Jorma Niemelän mukaan Diak Etelän rakennetta tullaan tarkastelemaan kaikessa rauhassa mutta ei vitkutellen. Ratkaisujen pitää olla taloudellisesti ja toiminnallisesti kestäviä.

– Jospa löydämme kahdesta vaihtoehdosta kolmannen. Voimme löytää sellaisia ratkaisuja, joita emme nyt vielä näe, Niemelä muotoilee.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Kirkossa on herättänyt keskustelua julkisuuteen nousseet opetusministeriön ja Diakin neuvottelut kirkon nuorisotyönohjaajien ja diakonien koulutuksen kokoamisesta pääkaupunkiseudulla yhteen toimipisteeseen. Käytännössä päätös tarkoittaisi Diakin Kauniaisten yksikön lakkauttamista ja Järvenpään yksikön keskeisten toimintojen siirtämistä Helsinkiin.

Neuvoteltuun pakettiin on koplattu Turun ammattikorkeakoulun viestintäkoulutuksen kohtalo. Se sinetöitiin perjantain kokouksessa, jossa Diakin ylläpitäjähallitus päätti lakkauttaa viestinnän alan koulutuksen Diakista vuoden 2011 alusta. Ensi vuoden alusta koulutusvastuu siirtyy Turun ammattikorkeakoululle.

– Olemme todella tyytyväisiä siihen, että koulutusta ei lakkautettu, vaan että se voi jatkua Turun ammattikorkeakoulun suojissa journalismin koulutusohjelmana. Valtion taloudellinen tutkimuskeskus analysoi sen tehokkaimmaksi kulttuurialan koulutukseksi, Niemelä toteaa.

Kirkon nuorisotyönohjaajien ja diakonien koulutukselle ratkaisuja vuoden 2012 loppuun mennessä etsivä työryhmä nimitetään 30.8. pidettävässä Diakin ylläpitäjähallituksen kokouksessa.

 Lue myös: Ministeriö leikkaamassa kirkon koulutuksen Järvenpäästä ja Kauniaisista

Diak otti aikalisän Järvenpään ja Kauniaisten tilanteen ratkaisemiseksi