David Cameron kehottaa vastustamaan kristittyjen vainoja

 

KUVA: Wikimedia Commons

Ison-Britannian pääministerin David Cameronin mukaan kristinusko on maailman vainotuin uskonto. Hän toivoo, että britit nousisivat etulinjassa vastustamaan lisääntyviä vainoja.

– Meidän tulisi tehdä se häpeilemättä, hän kannusti avauspuheessaan pääsiäisvastaanotolla Downing Streetillä.

Cameronin mielestä Iso-Britannia on selvästi kristitty valtio. Hän totesi, että heidän pitäisi olla ylpeitä uskonnostaan, ja painotti myös itse olevansa ylpeästi kristitty, joka pitää lapsiansa kirkon koulussa.

– Olen kokenut usein syvää rauhaa – en joka viikko, häpeäkseni joudun sen myöntämään, mutta joka toinen viikko, kun olen piipahtanut torstaiaamuna laulamaan kauniiseen ehtoollisjumalanpalvelukseen St. Mary Abbots -kirkkoon.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Liikaa byrokratiaa

Pääministeri korosti myös, että Iso-Britanniassa tarvitaan uskon ja uskonnollisten järjestöjen roolin vahvistamista. Hänen mukaansa kirkko ja poliittiset instituutiot ovat usein liian byrokraattisia: molemmat voivat joskus loputtomasti puhua politiikasta, ohjelmista ja suunnitelmista selittämättä, mitä ne todella merkitsevät ihmisten elämässä.

– Kirkko ja poliittiset instituutiot tarvitsevat enemmän evankelikaalista kristillisyyttä. Enemmän uskoa siihen, että me voimme todella saada aikaan muutosta ihmisten elämässä ja parantaa sekä hengellistä, fyysistä että moraalista tilaa maassamme, Cameron vetosi.

Hän lisäksi totesi, että kaikesta ei tarvitse olla samaa mieltä hallituksen kanssa, mutta hän toivoo, että maassa voitaisiin nähdä evankeliointia ja innostusta tehdä maailmasta parempi paikka elää.  

Pääministeri Cameronin puheesta uutisoi The Christian Post.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie