Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Danielle Miettinen Veritas Forumin koordinaattoriksi

 

Danielle Miettinen aloittaa Veritas Forum Finlandin koordinaattorina. Kuva: Philippe Gueissaz

– Avoimessa ja uteliaassa ilmapiirissä ei tarvitse pelätä ankaraakaan väittelyä, Danielle Miettinen näkee.

Teologian maisteri, toimittaja Danielle Miettinen, 48, on valittu Veritas Forum Finland -verkoston koordinaattoriksi. Miettinen siirtyy tehtävään Kotimaa-lehden palveluksesta. Veritas Forum Finland järjestää yliopistoissa akateemisia keskustelutilaisuuksia elämän suurista kysymyksistä ja ajankohtaisista yhteiskunnallisista aiheista.

– Kunnioittava debatti ja itsensä rohkeasti paljastava dialogi ovat tämän ajan tapoja viestiä. On kiinnostavaa tuoda yhteen tiedemaailman huippuja, jotka houkuttelevat opiskelijoita etsimään näkemyksilleen entistä parempia perusteluja joskus yllättävistäkin suunnista, Miettinen kommentoi.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Hän aloittaa koordinaattorina maaliskuun alussa. Veritas Forumin tarkoituksena on innostaa eri tavoilla ajattelevia ymmärtämään toisiaan ja löytää tilaa myös kristittyjen äänelle yliopistolla.

Foorumien teemoina on ollut esimerkiksi kärsimys sekä uskon ja tieteen suhde.

– Toivon, että foorumeissa olisi korkean akateemisen tason lisäksi tilaa persoonien avoimelle kohtaamiselle ja jopa leikkisyyttä. Avoimessa ja uteliaassa ilmapiirissä ei tarvitse pelätä ankaraakaan väittelyä. Tapahtuma on onnistunut, jos osallistujat kotiin lähtiessään tunnistavat toisissaan ihmisen, jolta kannattaa oppia lisää, Miettinen visioi.

Maaliskuun tilaisuuksissa teemana ihmisoikeudet, pakolaisuus ja terrorismi

Seuraavat Veritas Foorumit järjestetään 14.–17. maaliskuuta Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä ja Oulussa.

Pääpuhujaksi on lupautunut lakimies, ihmisoikeusfilosofi ja oikeusteologian tohtori David McIlroy Lontoosta. Teemana on ihmisoikeuksien suhde pakolaiskriisiin ja terrorismiin.

Veritas Forumien järjestäminen alkoi Harvardin yliopistossa Yhdysvalloissa vuonna 1992. Foorumeita järjestetään Euroopassa seitsemässä maassa.

Suomessa Veritas Forumeita on järjestetty vuodesta 2012. Työtä koordinoi Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys (OPKO).

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet