Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Da Vincin hiljattain löydetty Kristus-maalaus näytillä Lontoossa

 

Tältä näyttää konservoitu Leonardo da Vincin maalaus Salvator Mundi. KUVA: Wikimedia Commons

Leonardo da Vincin viisisataa vuotta vanha öljyvärimaalaus Salvator Mundi (Maailman Vapahtaja) on hiljattain konservoitu ja on nähtävillä Lontoon National Gallery –taidemuseossa tästä päivästä helmikuuhun 2012 saakka.

Teos oli pitkään kadoksissa ja sen tekijäksi epäiltiin muita taiteilijoita. Viime heinäkuussa tutkijat kuitenkin totesivat, että maalaus on da Vincin käsialaa.

Salvator Mundi kuvaa Kristusta, jonka oikea käsi on kohotettu siunaukseen ja vasen käsi pitelee maapalloa. ArtNewsin mukaan teoksen arvo on 200 miljoonaa dollaria.

Amerikkalainen televisiokanava CNN on tehnyt maalauksesta viisiosaisen dokumentin Leonardo – kadonnut maalaus. Sarja alkaa 11. marraskuuta CNN:llä.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Leonardo da Vincin teoksista on tänä päivänä jäljellä viisitoista, joista tunnetuimmat ovat Mona Lisa, Viimeinen ehtoollinen ja Vitruviuksen mies.

Lisää aiheesta ArtNewsin sivuilta.

Lontoon National Galleryn sivuille pääset tästä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie