Britanniassa kampanjoidaan kristinuskon puolesta

 

Britanniassa on ryhdytty toimiin kristinuskon säilyttämiseksi yhteiskunnassa. Kampanjaa johtaa canterburyn entinen arkkipiispa Lordi Carey.

Tarve kansanliikkeelle on noussut siitä huomiosta, että kristillinen perintö on yhä useammin hyökkäyksen kohteena julkisessa elämässä. Kristittyjen oikeutta näyttää uskoaan työpaikoilla ja yhteisöissä rajoitetaan entistä enemmän.

Keskiviikkona alkanut kampanja tarjoaa mahdollisuuden kristityille ympäri Britanniaa yhdistää voimansa ja näyttää rohkeasti värinsä, sanotaan kampanjan kotisivuilla.
– Lakimme, demokratiamme, terveydenhuoltomme ja koulutuksemme ovat kaikki kristillistä alkuperää. Se unohtuu liian helposti nykyään. Näyttää siltä, että kristinusko yritetään imuroida pois koko yhteiskunnasta, Lordi Carey toteaa.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Lordi Carey on myös kirjoittanut kampanjaa varten lentolehtisen, jossa hän puolustaa kristillistä uskoa ja tuo esille sen mukanaan tuomia hyviä asoita. Kampanjaa varten laaditun addressin on kirjoittaut tähän mennessä noin 15 500 ihmistä.

Bradfordin arkkidiakoni David Lee pitää kampanjaa myös aiheellisena.
– Minua huolestuttaa se, että ihmiset eivät enää voi sanoa mitä todella ajattelevat ja mitä he pitävät totena, Lee kommentoi BBC:lle.

Tuhannet krisityt ympäri maata ovat pukeutuneet kampanjan logolla varustettuihin t-paitoihin. Myös eri paikoissa järjestetyt tempaukset ovat saaneet näkyvyyttä. Kokonaisuudessaan kannanotto on huomioitu laajasti Britannian mediassa.

Kampanjan kotisivut osoitteessa: http://www.notashamed.org.uk/