Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

OM:n erityistyömuotojen johtaja Bill Drake: ”Evankeliumia ei voi julistaa ilman sanoja”

 
Bill Drake puhuu.

Evankeliumia tulee julistaa sanoin ja teoin, ei joko-tai vaan sekä-että, sanoi Operaatio Mobilisaation erityistyömuotojen johtaja Bille Drake lähetystapahtumassa 28.10. KUVA: KAROLIINA RAUHIO-POKKA

Maailmassa on entistä enemmän paikkoja, jonne ei voi mennä avoimesti lähetystyöntekijänä. Meidän on oltava luovia ja mentävä sinne muissa rooleissa, Bill Drake kehottaa.

Luovien keinojen hyödyntäminen lähetystyössä kannattaa, eikä se tee lähetystehtävästä silti peitetehtävää, Operaation Mobilisaation (OM) erityistyömuotojen johtaja Bill Drake näkee.

Kristitty on aina kristitty siinä roolissa, jossa hän on.

Sansa Neliöb. 14.11.-13.12. MJa

– Kun paikalliset sitten alkavat kysellä, miksi olet täällä, vaikka saisit kotimaassasi samasta työtä paljon parempaa palkkaa, kristitty voi todistaa: olen täällä, koska haluan jakaa Jumalalta saamaani hyvää eteenpäin. Loppu on sitten Pyhän Hengen työtä, hän selitti OM:n Uskalla loistaa -lähetystapahtussa. Se järjestettiin 28. lokakuuta Espoon kristillisellä koululla.

OM on kansainvälinen kristillinen lähetysjärjestö, joka tekee kokonaisvaltaista lähetystyötä tavoittamattomien kansojen parissa. Järjestön näkynä on, että Jeesusta seuraavia yhteisöjä syntyisi sinne, missä evankeliumia on vähiten julistettu.

OM:n erityistyömuodoissa hyödynnetään kulttuurien peruspilareita evankeliumin viemiseen kaikille kansoille.

– Kahdeksan universaalia kulttuurin peruspilaria ovat taide, urheilu, koulutus, uskonto, perhe, kaupankäynti, tiede ja laki. Ne löytyvät kaikista maailman kulttuureista mutta erilaisina. Esimerkiksi länsimaissa noudatetaan erilaisia lakeja kuin Afganistanissa, Drake sanoi.

Samalla tavalla kuin Jumala luopui taivaallisesta kirkkaudestaan ja tuli ihmiseksi eli inkarnoitui, myös kristittyjen tulisi inkarnoitua maailmaan.

***

Mitä kristittyjen ”inkarnoituminen” maailmaan käytännössä tarkoittaa, ja millaisia vaikutuksia työllä on? Lue koko artikkeli Uuden Tien verkkolehdessä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie